Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Idila/Idyll – expozitie de arta contemporana romano-austriaca

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Idila/Idyll – expozitie de arta contemporana romano-austriaca

  Mesaj  Maier la data de Mar 9 Mar 2010 - 8:27

  11 Martie – 11 Aprilie 2010

  Galeria Atelier 030202, Str. Sfanta Vineri nr. 11, Bucuresti

  Curatoare: Olivia Nitis  Artiste din Austria si Romania, active pe scena artistica internationala, (Irina Botea, Delia Popa, Magda Pelmus, Simona Vilau, Cristina Garabetanu, Alexandra Bodea, Marilena Preda Sanc, Lena Lapschina, Petra Sterry, Chloe Potter, Doris Mayer, Eva Ursprung si
  Eva Schlegel) au fost invitate sa-si prezinte viziunea asupra notiunii de Idila
  in contextul actual. In spatiul cultural european, cu Idila se asociaza o stare
  de spirit idealizata, senina, vesela si familiara, ce se doreste a fi un contrabalans la realitatea existenta. In construirea atmosferei idilice rolurile de gen apar neschimbate in timp.

  Proiectul Idila isi propune sa urmareasca, in context socio-cultural, modalitatile prin care artistele din doua spatii culturale diferite se raporteaza la acest concept, precum si masura in care acesta mai are sau nu relevanta in prezent.

  Proiectul Idila este primul eveniment din cadrul AUSTRIAN CURATOR FUNDING PROGRAM al Forumului Cultural Austriac, finantat de statul austriac si prezentat cu sprijinul Raiffeisen Bank.


  Program:

  11 martie: Conferinta de presa va avea loc la sediul Atelier 030202, Str. Sfanta
  Vineri nr. 11, orele 17.00.

  Alaturi de organizatori, la conferinta vor fi prezente artistele din Austria: Eva Schlegel, Eva Ursprung, Chloe Potter, Petra Sterry, Lena Lapschina, precum si artistele din Romania: Marilena Preda Sanc, Magda Pelmus, Alexandra Bodea, Delia Popa, Simona Vilau, Cristina Garabetanu.

  11 martie orele 19.00: Vernisaj

  8 aprilie orele 19.00: Atelier 030202 Artist talk: Doris Mayer la Bucuresti


  In contextul mai amplu al expozitiei romano-austriece intitulata Idila de la Atelier 030202, proiect initiat de Forumul Cultural Austriac, curatoarea Olivia Nitis o invita la dialog pe artista Doris Mayer care isi va prezenta lucrarile cu accent pe cea selectata pentru proiectul Idila, XL_ extra low # 02_THE WEDDING, si pe alte doua lucrari video: XL_extra
  low # 01 si DANAE remixed. Doris Mayer este o artista care traieste si lucreaza la Viena. Este interesata de arta video prin intermediul careia exploreaza anumite aspecte ale vietii sociale filtrate prin experiente personale. Aspecte legate de gen, asteptari sociale si prejudecati sunt adesea prezentate ca o serie de comentarii ironice.


  Organizator : Forumul Cultural Austriac

  Parteneri : Atelier 030202, Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO Adolescentii

  Sponsor : Raiffeisen Bank

  Cu sprijinul : Corona Extra, Evian, Nespresso, The Famous Grouse

  Parteneri media : RFI, Cultura, aLtitudini, Modernism, Observator cultural, 22, Zile si Nopti, 1mp arta contemporana, Agentia de carte.ro  Andreea-Ana Micu
  andreea_ana_micu@yahoo.com, adamicu@gmail.com
  tel: 0726.916.103

   Acum este: Dum 18 Noi 2018 - 12:25