Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Doua recitaluri de poezie

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Doua recitaluri de poezie Empty Doua recitaluri de poezie

  Mesaj  Maier la data de Mar 16 Mar 2010 - 23:50

  Ma numesc Florin Nan, am 36 de ani, locuiesc in Ploiesti, si sunt actor liber profesionist.

  Vreau sa va spun ca avand ajutorul Domnului Hristos, Cel Care a spus "Fara Mine nu puteti face nimic", am alcatuit doua programe artistice sub forma unor recitaluri de poezie:

  A)Primul program intitulat "Povestea lui Gheorghe Mot" cu o durata de aproximativ 1 ora si 25 minute, contine cateva din operele poetilor nostri: G. Cosbuc, O. Goga, G. Toparceanu, V. Alecsandri, M. Eminescu, T. Arghezi, Alfred Mosoiu, Radu Gyr, Alexei Mateevici, Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Vasile Voiculescu si Parintele Arhimandrit Ioanichie Balan. Aceste poezii impreuna cu legaturile dintr-e ele intregesc povestea vietii unui taran roman crestin ortodox de la sfarsitul sec. XIX si inceputul sec. XX.

  Sunt punctate toate etapele vietii unui om simplu de la tara incepand cu nasterea, botezul, mersul la scoala din sat, continuand cu plecatul la oaste, pierderea parintilor, traditiile si sarbatorile stramosesti, intemeierea unei familii, lucrul la camp, sezatorile, apoi umblatul prin tara si mersul la targ, comunismul si detentia, schimbarea regimului comunist si eliberarea, contactul cu noua oranduire si sfarsitul vietii pamantesti.

  B) De asemenea cel de al 2-lea program alcatuit sub aceeasi forma de reciatal de poezie, cu o durata tot de aproximativ 1 ora si 25 minute, intitulat "Calatorie de suflet" pe versuri de M. Eminescu, G. Cosbuc, D . Bolintineanu, Alexei Mateevici, T. Arghezi, G. Toparceanu, V. Alecsandri, Cristina Daniela Aldea si Clara Margineanu, are ca tema, asa cum arata si titlul sau, calatoria atat in afara tarii - si anume in partea de inceput a programului la Viena - cat mai ales pe cuprinsul tarii noastre de la intoarcerea pe la granita de vest, prin Ardeal, pe Valea Prahovei, orasul de resedinta, continuand cu drumul in Moldova noastra pravoslavnica, coborarea spre Dobrogea incluzand si Litoralul Romanesc si incheind cu revenirea acasa.

  Urmand indemnul parintelui Nicolae (Steinhart) de la Rohia din cartea sa cu titlul "Daruind vei dobandi" si avand in minte explicatia parintelui Arsenie Papacioc care spune ca "Nu dai ce ai, ci dai ceea ce esti", as vrea sa va ofer aceste modeste produse artistice ale mele, iar in cazul in care considerati ca unul sau amblele programe sunt in spiritul a ceea ce asociatiile dumneavoastra ar dori candva sa ofere intr-o prestatie live membrilor lor sau oricarui alt gen de public iubitor de Dumnezeu, de neam si tara, pot fi contactat la nr. de tel.: +40721 810719 si la adresa de email: florinnan@yahoo.com

   Acum este: Vin 3 Apr 2020 - 5:24