Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Centru Spiritual Cultural Romanesc la Bruxelles

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Centru Spiritual Cultural Romanesc la Bruxelles Empty Centru Spiritual Cultural Romanesc la Bruxelles

  Mesaj  Maier la data de Sam 3 Apr 2010 - 18:35

  Fundatia Valente Umane a lansat in perioada 1-6 decembrie 2009 un proiect de mare anvergura, cu implicatii profunde in dezvoltarea miscarii de renastere culturala pentru romanii din afara granitelor tarii, prin deschiderea Centrului Cultural Spiritual Romanesc in Capela Sainte Julienne, transmite Romanian Global News, care citeaza Rombel.
  Dupa un efort remarcabil, Fundatia Valente Umane pune in slujba promovarii culturii si spriritualitatii romanesti un spatiu generos, compus din biserica, biblioteca, sala de concert, centru de conferinte si simeze pentru expozitii permanente. "Suntem pregatiti sa sustinem acest proiect curajos, suntem hotarati sa punem in valoare arta romaneasca si trditiile poporului nostru in mijlocul Europei, la Bruxelles. Vom ridica drapelul Romaniei pe turla Catedralei Sainte Julienne, cu mandrie si cu speranta ca romanii de dincolo de granitele tarii vor sustine acest demers prin participare si prin implicare afectiva la programele permanente propuse de Centrul Cultural Spiritual Romanesc." - Nela Pavaloiu, Presedinte al Fundatiei Valente Umane.
  Deschiderea oficiala a Centrului Spiritual Cultural Romanesc din Bruxelles va avea loc cu ocazia celebrarii Zilei Nationala a Romaniei, printr-o serie de manifestari culturale complexe, desfasurate intre 1 si 6 Decembrie 2009, reunite sub genericul "Targ Romanesc de Craciun". Programul celor sase zile de sarbatoare cuprinde expozitia cu vanzare de pictura cu teme religioase si icoane, expozitia cu vanzare de carte romanesca, CD-uri si Dvd-uri , o expozitie de Porturi Traditionale Romanesti, expozitia cu vanzare de obiecte de arta mestesugareasca realizate de artisti populari consacrati, degustare de produse culinare romanesti si concerte sustinute de Orchestra Nationala de Folclor, impreuna cu invitati de marca. "Targul Romanesc de Craciun" va fi deschis zilnic, intre orele 12.00 si 21.00, iar concertele Orchestrei Nationale de Folclor se vor desfasura dupa urmatorul program: 1 Decembrie - Rezontante in Contrapunct, Concert extraordinar de folclor autentic romanesc; 2 Decembrie - Omagiu Mariei Tanase, Concert dedicate memoriei Marei Tanase, invitat special Irina Sarbu; 3 Decembrie - Simfonia Europei, Concert de folclor international; 4 Decembrie - Magia Naiului, Concert de muzica sacra, solist Cornelia Tihon; 5 Decembrie - Joy to the world, Concert de colinde internationale, invitat special Marcel Pavel; 6 Decembrie - Darurile lui Mos Nicolae, Concert cu participarea estraordinara a corului "Preludiu" condus de prof. Voicu Enachescu.
  Fundatia Valente Umane a beneficiat in acest important demers de binecuvantarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, PF Parinte Daniel, de sprijinul Excelentei Sale Mihnea Motoc, Reprezentantul Permanent al Romaniei pe langa UE, al Excelentei Sale Sorin Ducaru, Reprezentantul Permanent al Romaniei la NATO si al Excelentei Sale Ovidiu Dranga, Ambasadorul Romaniei in Belgia.
  Misiunea Fundatiei Valente Umane, organizatie cu profil cultural si socio-umanitar, a fost inca de la infiintare aceea de a oferi sanse egale tuturor acelora care vad in arta un modus vivendi, indiferent de domeniul in care acestia au ales sa se exprime.
  Fundatia Valente Umane a pornit la drum in anul 2000 si s-a implicat initial in realizarea proiectelor de ajutorare prin actiuni caritabile, importante desfasurate in centre de plasament.
  Dupa o perioada de 5 ani si-a indreptat atentia inspre cei care au nevoie de sprijin in a da lumii din preaplinul lor de maiestrie si talent. Astfel, in 2007, au luat nastere doua proiecte de anvergura, Orchestra Nationala de Folclor si Tinere Talente, cu care colinda Europa vorbind lumii despre Romania.
  In scopul sporii gradului de accesibilitate la cultura si arta romaneasca, in luna mai a acestui an, Fundatia Valente Umane a achizitionat Capela Sainte Julienne din Bruxelles, monument istoric in stilul neo-goic din a doua jumatatea a secolului XIX.
  Lansata cu prilejul Concertului extraordinar din 31 Mai 2007 de la Palatul Parlamentului, Orchestra Nationala de Folclor este unul dintre proiectele cele mai de seama ale Fundatiei Valente Umane. Din 2007 si pana in prezent, Orchestra Nationala de Folclor a sustinut numeroase concerte, care au demonstrat inalta tinuta artistica si professionalism. Cu un repertoriu atractiv, instrumentistii nostri au impresionat de fiecare data prin virtuozitate si daruire.
  Orchestra Nationala de Folclor a ajuns la maturitate artistica, dupa o serie de concerte foarte bine apreciate de critica de specialitate si de publicul spectator. Semnalele primite de la canalele de televiziune care au preluat evenimentele si, mai ales, de la televiziunea publica au fost magulitoare. Talentul instrumentistilor da valoare si distinctie Orchestrei Nationale de Foclor facand din aceasta o adevarata emblema a muzicii romanesti.
  Sub bagheta dirijorala a directorului artistic Dan Ionescu si prin orchestratiile maestrului Constantin Arvinte, unul dintre cei mai cunoscuti compozitori romani, Orchestra Nationala de Folclor este pregatita sa sustina concerte intr-o gama foarte vasta ca repertoriu, trecand de la folclor romanesc si international, la jazz, muzica clasica, café-concert, evergreen, sau muzica sacra.

  www.valenteumane.ro/

   Acum este: Vin 3 Apr 2020 - 7:40