Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Proiectul „Centrul de Voluntariat - Resurse si Oportunitati pentru Comunitate"

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Proiectul „Centrul de Voluntariat - Resurse si Oportunitati pentru Comunitate" Empty Proiectul „Centrul de Voluntariat - Resurse si Oportunitati pentru Comunitate"

  Mesaj  Maier la data de Joi 12 Aug 2010 - 22:29

  Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat anunta lansarea proiectului „Centrul de Voluntariat - Resurse si Oportunitati pentru Comunitate" finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe. Scopul proiectului este de a sprijini infiintarea a 10 noi centre de voluntariat in Romania, care sa raspunda atat nevoii de implicare a cetatenilor, cat si nevoii organizatiilor de eficientizare a muncii lor in comunitate.

  In cadrul acestui proiect 10 organizatii non-guvernamentale sau institutii publice din Romania, care implica in mod constant voluntari in activitatea lor si care doresc sa infiinteze un centru de voluntariat, vor beneficia de consultanta si instruire pentru crearea si dezvoltarea centrului de voluntariat. Instruirea va fi una personalizata pe baza analizei nevoilor specifice ale organizatiei si ale comunitatii din care aceasta face parte.
  Interventia cuprinde:
  - o analiza detaliata a capacitatii organizatiilor selectate de a infiinta, dezvolta si asigura sustenabilitatea unui centru de voluntariat,
  - facilitarea elaborarii viziunii strategice a centrului de voluntariat ce se va infiinta,
  - identificarea prioritatilor si resurselor organizatiei in vederea atingerii acestei viziuni strategice,
  - redactarea unui plan de actiune pentru atingerea viziunii strategice si
  - instruirea personalului organizatiei in domeniul gestionarii unui centru de voluntariat.
  Fiecare organizatie va beneficia pe parcursul proiectului de sprijinul unui mentor cu expertiza bogata in acest domeniu.

  Inscrierile se fac prin trimiterea urmatoarelor documente:
  1. Formularul de candidatura, disponibil atasat sau la adresa www.provobis.ro
  2. Raportul de activitate pentru ultimul an (cu informatii narative si financiare).

  Recomandam organizatiilor interesate de acest proiect sa se documenteze in legatura cu rolul si locul unui centru de voluntariat in comunitate accesand pagina: http://www.provobis.ro/1_2_programe/programe_dezvoltarea.htm.

  Inscrierile se pot face pana la data de 6 septembrie 2010 exclusiv prin e-mail la adresa consultant@provobis.ro.

  Selectia organizatiilor care vor beneficia de acest program se va face pe baza dosarului de inscriere si a unui interviu telefonic cu persoana nominalizata in formularul de candidatura (presedintele, directorul executiv sau coordonatorul de voluntari). Rezultatele selectiei vor fi anuntate in data de 27 septembrie 2010. In cazul in care organizatia va fi selectata, se va solicita un exemplar original al formularului de candidatura semnat de catre reprezentantul legal al organizatiei si stampilat. Totodata vor fi transmisi termenii si conditiile participarii in cadrul proiectului.

  Pentru informatii suplimentare contactati Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, tel/fax 0264 412 897, mobil 0755 045 104, e-mail consultant@provobis.ro, persoana de contact Nicoleta Chis-Racolta - coordonator proiect.

  Nicoleta Chis-Racolta
  Consultant dezvoltare centre de voluntariat

  Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat
  Str. Rene Descartes No. 6
  400486 Cluj Napoca Romania
  Tel/Fax: 0264 412897
  Mobil: 0755 045 104
  E-mail: consultant@provobis.ro, provobis@provobis.ro
  Web: www.provobis.ro, www.voluntariat.ro
  -------------------------------------------------------------
  2011 - Anul European al Voluntariatului | www.eyv2011.eu
  -------------------------------------------------------------
  Pro Vobis este o organizatie non-profit, non-guvernamentala si neafiliata politic sau religios, a carei misiune este de a promova voluntariatul ca o resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca si de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati.

   Acum este: Vin 3 Apr 2020 - 7:42