Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Concursul Instruieste-ti comunitatea - BIBLIOTECI

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Concursul Instruieste-ti comunitatea - BIBLIOTECI Empty Concursul Instruieste-ti comunitatea - BIBLIOTECI

  Mesaj  Maier la data de Vin 3 Sept 2010 - 5:08

  Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” este o competitie deschisa bibliotecilor publice din Romania, organizata de IREX in cadrul programului national “Biblionet – lumea in biblioteca mea!”.
  Pot participa la acest concurs si alte biblioteci sau institutii info-documentare care demonstreaza ca ofera cel putin 10 ore pe saptamana servicii pentru comunitatea extinsa.

  Scopul Concursului “Instruieste-ti comunitatea!” este sa incurajeze bibliotecarii sa iasa in intampinarea comunitatilor pe care le servesc si sa actioneze pentru a le satisface nevoile de instruire. Astfel, aceasta competitie vizeaza implicarea bibliotecarilor in organizarea si livrarea de cursuri sau alte forme de instruire bazate pe nevoile reale ale comunitatii.

  IREX asteapta aplicatii pentru finantari cuprinse intre 100 si 1.500 USD, care sa sprijine bibliotecile in organizarea si punerea in practica a unor programe de instruire bazate pe nevoile comunitatii. Durata organizarii si implementarii programului de formare propus trebuie sa fie cuprinsa intre o luna si sase luni. Durata propriu-zisa a cursului trebuie sa fie de minim 10 ore. Numarul minim de persoane instruite prin cursul / programul propus pentru finantare este 5.

  Obiective generale ale Concursului “Instruieste-ti comunitatea!”

  • sa incurajeze bibliotecile sa organizeze si sa livreze cursuri bazate pe nevoile comunitatii;
  • sa incurajeze diseminarea ideilor noi si experientei legate de organizarea si livrarea de cursuri bazate pe nevoile comunitatii;
  • sa disemineze bunele practici cu privire la organizarea si livrarea de cursuri bazate pe nevoile comunitatii in biblioteci;
  • sa puna bazele unei colectii online de materiale legate de instruirea bazata pe nevoile comunitatii (organizare și livrare de cursuri sau alte forme de instruire in biblioteci), colectie care sa fie utila bibliotecarilor pentru replicarea cursurilor sau programelor de instruire in alte comunitati cu nevoi si caracteristici similare.

  Calendarul Concursului “Instruieste-ti comunitatea!”

  Incepand cu 15 iunie 2010, Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” se va desfasura din doua in doua luni, in editii libere sau editii tematice. Astfel, derularea competitiei are urmatoarele etape:
  • anuntarea editiei si a temei de editie (daca este cazul): data de 15 ale primei luni;
  • perioada de inscriere in competitie a propunerilor de cursuri / programe de instruire - 30 de zile calendaristice, incepand cu data de 20 ale primei luni;
  • preselectarea aplicatiilor si anuntarea propunerilor finaliste - 10 zile
  • discutii online intre membrii juriului si finalistii editiei pentru clarificarea unor aspecte din aplicatiile finaliste - vor fi programate intr-una dintre cele 5 zile care urmeaza anuntarii finalistilor. Data si ora intalnirii online vor fi comunicate pe forum cu cel putin o zi inainte.

  Surse de informare despre Concursul “Instruieste-ti comunitatea”

  Sursele oficiale de informare despre Concursul “Instruieste-ti comunitatea” sunt:
  • website-ul programului Biblionet: http://www.biblionet.ro
  • forumul programului Biblionet, in sectiunea dedicata, Forum \ Concursul “Instruieste-ti comunitatea!”, accesibila la:
  http://www.biblionet.ro/forum/viewforum.php?f=21

  Pachetul de informatii cuprinde Regulamentul Concursului “Instruieste-ti comunitatea!”, formularul Aplicatie la Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” si Ghidul aplicantului. Acestea sunt disponibile pe website-ul www.biblionet.ro si in sectiunea dedicata a formului, ca documente atasate ce pot fi descarcate (Concursul “Instruiește-ti comunitatea!”\ Concurs Instruieste-ti comunitatea: informatii si documente (http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=21&t=109)
  Regulamentul si formularul Aplicatie la Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” pot suferi modificari de la editie la editie, in functie de specificul si tematica fiecarei editii. Informatiile si formularele valabile pentru fiecare editie vor fi disponibile pe website-ul și forumul biblionet.ro odata cu anuntarea tematicii editiei.

  Regulamentul Concursului “Instruieste-ti comunitatea!” cuprinde sectiunile:
  • Informatii generale despre Concursul “Instruieste-ti comunitatea!”
  • Calendarul Concursului “Instruieste-ti comunitatea!”
  • Participarea la Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” – include conditiile de eligibilitate, informatii despre modalitatea de inscriere in concurs, despre procesul de selectie si criteriile de evaluare.
  • Drepturi si obligatii ale participantilor la Concursul “Instruieste-ti comunitatea!”.

  Formularul Aplicatie la Concursul “Instruieste-ti comunitatea” cuprinde sectiunile:
  • Informatii generale despre cursul organizat – descrierea generala a bibliotecii implicate in organizarea cursului si informatii generale despre cursul organizat (scop, obiective, grupuri tinta etc.).
  • Descrierea cursului organizat - urmareste etapele principale ale organizarii unui curs: evaluarea nevoilor comunitatii, planificarea si administrarea cursului, livrarea propriu-zisa, monitorizarea si evaluarea cursului.
  • Agenda cursului organizat – descrie desfasurarea propriu-zisa a cursului organizat. Contine detalii de tipul: obiective per sesiune, resurse implicate, evaluare succinta a atingerii obiectivelor per sesiune. Formularul este construit pe tiparul unui curs de 5 zile cu 4 sesiuni pe zi; el poate fi adaptat la specificul cursului organizat prin agaugarea sau eliminarea de randuri.
  • Cerere de finantare – Descrierea cursului propus - informatii cu privire la cursul propus pentru finantare: denumirea cursului, comunitatea vizata, scopul si obiectivele cursului, etapele principale in planificarea, organizarea si desfasurarea cursului, bugetul cursului.

  Ghidul aplicantului contine recomandari generale si indicatii cu privire la tipul de informatii solicitate in fiecare sectiune a formularului si la stilul de redactare (limitari la numar de cuvinte per rubrica, numar de paragrafe etc.).

  IREX recomanda studierea cu atentie a pachetului de informatii inainte de inscrierea in competitie. Pentru intrebari despre Concursul “Instruieste-ti comunitatea!” va invitam sa utilizati sectiunea Concursul ”Instruiește-ți comunitatea!” \ Intrebari și raspunsuri (http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=21&t=110) sau adresa de e-mail office@irex.ro, unde veti completa in campul Subiect (Subject) “Intrebare IC”. Intrebarile primite pe e-mail vor fi postate pe forum in sectiunea Concursul ”Instruiește-ți comunitatea!”, impreuna cu raspunsul.

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 9:50