Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Finantarea festivalurilor culturale europene

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Finantarea festivalurilor culturale europene Empty Finantarea festivalurilor culturale europene

  Mesaj  Maier la data de Sam 2 Oct 2010 - 10:47

  Va reamintim ca termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare a festivalurilor culturale europene in cadrul Programului Cultura 2007-2013 (componenta 1.3.6) este 15 noiembrie 2010.

  Componenta 1.3.6 isi propune sa sprijine festivalurile culturale europene ce incurajeaza schimburile de experienta prin intermediul mobilitatii profesionistilor europeni in cultura, promovarea circulatiei operelor culturale ale altor tari unui public cat mai larg si dialogul intercultural.

  Candidatii pot fi institutii, organizatii sau companii private a caror activitate principala se desfasoara in domeniul cultural si consta in organizarea de festivaluri.

  Sunt eligibile doar festivalurile care se afla cel putin la a cincea editie la data depunerii cererii. Programarea anului precedent si programarea provizorie a anului pentru care se solicita sprijinul trebuie sa includa opere din cel putin 7 tari participante la Programul Cultura. Va rugam sa retineti ca festivalurile de film nu sunt eligibile, intrucat exista un sprijin special dedicat festivalurilor de film in cadrul programului MEDIA (www.media-desk.ro).

  Operatorii culturali pot opta pentru sprijin anual (o editie a festivalului) sau multianual (3 editii ale festivalului – parteneriat pentru trei ani, 2011- 2013). In cazul in care acelasi operator decide in 2010 sa depuna cereri de finantare pentru ambele tipuri de finantare, anual si multianual, si ambele cereri sunt selectate, se va da prioritate parteneriatului.

  Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie, de asemenea:
  - sa aiba o durata maxima de 12 luni si sa sustina o editie a festivalului (in cazul sprijinului anual);
  - sa faca obiectul unei cereri de subventionare de maximum 100 000 de euro, reprezentand maximum 60% din totalul cheltuielilor eligibile (pentru o editie a festivalului);

  Mai multe informatii in Ghidul Programului, capitolul VI "Sprijin acordat festivalurilor culturale europene (componenta 1.3.6)": http://eacea.ec.europa.eu/culture/programme/programme_guide_en.php

  Formularele din dosar: http://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2010/index_en.php

  Rezultatele selectiilor din anii anteriori: http://eacea.ec.europa.eu/culture/results_compendia/results_en.php  Punctul de Contact Cultural al Romaniei
  info_c2k@eurocult.ro , www.cultura2007.ro
  Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii
  str. Barbu Delavrancea 57, sector 1, Bucuresti, 011353
  Tel / fax: 021 316 60 60; 021 316 60 61

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 9:16