Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Filme documentare britanice la Muzeul Taranului Roman

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Filme documentare britanice la Muzeul Taranului Roman

  Mesaj  Maier la data de Sam 2 Oct 2010 - 15:37

  Din 4 octombrie pana in 20 decembrie
  in fiecare luni, de la ora 7 seara
  la Studioul Horia Bernea

  British Documentary / Filme documentare britanice


  Proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, initiat de British Council Romania, in cadrul programului „New Work New Audiences” / „Noi creatii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara in Romania, prin care ne dorim sa prezentam unui public cat mai larg creatii contemporane britanice.

  Filmele incluse in seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distinctii in cadrul festivalurilor internationale, printre care si Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la editiile din 2009 si 2008.

  Tematica filmelor este extrem de diversa – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada razboiului rece si a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistica a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social si de mediu.

  Intrarea publicului la proiectiile documentarelor britanice este libera.

  Filmele sunt subtitrate in limba romana.
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Filmul de luni 18 octombrie

  Mesaj  Maier la data de Joi 14 Oct 2010 - 20:10

  MAN ON WIRE (2007, 90 min.)
  Castigator a aproape 30 de premii la festivaluri de film internationale, „Man on Wire” este o repovestire a aventurii indraznete si, totodata, ilegale, a lui Philippe Petit, de a strabate mergand pe sarma, la mare inaltime, distanta dintre turnurile gemene din New York – ceea ce s-a numit mai tarziu „infractiunea artistica a secolului XX”. In ziua in care implinea 25 de ani, Philippe Petit a petrecut 45 de minute pe sarma, mergand, dansand, stand intins sau in genunchi, intre acoperisurile celor doua turnuri.
  Filmul utilizeaza inregistrari de arhiva pentru a reconstitui si istoriile similare ale traversarii pe sarma a distantei dintre turnurile de la Notre-Dame si dintre turnurile Podului Sidney Harbour, vorbind despre schimbarile pe care le-au adus in viata lui Philippe Petit.

   Acum este: Sam 15 Dec 2018 - 0:01