Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Biblioteca publica si dezvoltarea comunitara – tema centrala a celei de a XXI-a Conferintei Nationale a ANBPR

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 69
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Biblioteca publica si dezvoltarea comunitara – tema centrala a celei de a XXI-a Conferintei Nationale a ANBPR

  Mesaj  Maier la data de Mar 19 Oct 2010 - 22:31

  Cea de-a XXI-a editie a Conferintei ANBPR se va desfasura in intervalul 21-23 Octombrie a.c., la Hotel Classic Inn din Brasov. Evenimentul, organizat de Asociatie, in parteneriat cu Biblioteca Judeteana „George Baritiu” Brasov, cu Consiliul Judetean Brasov si Fundatia IREX Romania, va aduce in dezbatere rolul bibliotecii publice in dezvoltarea comunitatii.

  Conferinta ANBPR va reuni bibliotecari din toate filialele Asociatiei, personalitati din domeniului biblioteconomiei, din tara şi din strainatate, oficialitati locale, reprezentanti ai mediului de business, precum si parteneri si colaboratori ai Asociatiei din zona ONG.

  In noul context socio-economic, bibliotecile publice din România pun la dispozitia comunitatii, personal specializat, conditii şi instrumente care sustin in mod real tranzitia dinspre traditie spre inovatie. Diversificarea serviciilor, perfectionarea profesionala a bibliotecarilor si conectarea bibliotecilor la tehnologie, prin intermediul Programului Biblionet, transforma bibliotecile publice in centre de dezvoltare comunitara si de acces public la informatie, accesibil tuturor categoriilor de public.

  „Biblioteca publica a trecut intr-o noua etapa de dezvoltare. Cu ajutorul tehnologiei moderne, institutia bibliotecii este, astazi, capabila sa se puna in serviciul publicului mai bine decât a facut-o pâna acum. Livrarea de servicii de calitate, existenta unei infrastructuri IT&C adecvate si bibliotecari instruiti – iata proiectia bibliotecii asa cum o reclama societatea contemporana”, a declarat Doina Popa, Presedinte al ANBPR.

  Biblioteca viitorului trebuie sa fie accesibila, atractiva si activa social, iar bibliotecarul trebuie sa devina, inainte de toate, un intermediar care faciliteaza accesul la cunoastere si informare.

  Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.   Acum este: Lun 28 Mai 2018 - 1:33