Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  "ROUGH AUNTIES" la Muzeul Taranului Roman

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  "ROUGH AUNTIES" la Muzeul Taranului Roman

  Mesaj  Maier la data de Mier 20 Oct 2010 - 22:35

  Proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, initiat de British Council Romania, in cadrul programului „New Work New Audiences” / „Noi creatii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara in Romania, prin care ne dorim sa prezentam unui public cat mai larg creatii contemporane britanice.

  Filmele incluse in seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distinctii in cadrul festivalurilor internationale, printre care si Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la editiile din 2009 si 2008.

  Tematica filmelor este extrem de diversa – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada razboiului rece si a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistica a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social si de mediu.
  Intrarea publicului la proiectiile documentarelor britanice este libera.
  Filmele sunt subtitrate in limba romana.

  Luni, 25 octombrie, de la ora 19, va asteptam la...

  ROUGH AUNTIES (2008; 103 min.)

  GRIERSON BRITISH DOCUMENTARY AWARDS 2009 – NOMINEE FOR THE BEST DOCUMENTARY ON A CONTEMPORARY ISSUE AWARD

  Moto: „Nu exista o forma mai clara de relevare a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii”. Nelson Mandela

  Filmul vorbeste despre o societate a violentei, intr-o tara cu una dintre cele mai mari rate ale criminalitatii, la nivel mondial – Africa de Sud; ne vorbeste despre lupta de a invinge un mediu malign si profund agresiv.
  Cateva femei poarta aceasta lupta de fiecare zi, impotriva sortii, a pierderii si a disperarii, pentru a readuce speranta unor copii care au fost abandonati, loviti, violati.

   Acum este: Sam 15 Dec 2018 - 0:00