Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Foto-Conversatii cu migrantii

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Foto-Conversatii cu migrantii

  Mesaj  Maier la data de Joi 21 Oct 2010 - 20:58

  Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Integrare Sociala (ADIS) anunta lansarea proiectului “Foto-Conversatii cu Migrantii”, proiect cu finanţare din partea Comisiei Europene, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), in cadrul Programului Tineret in Actiune, Actiunea 1.2, Initiative ale Tinerilor. Durata proiectului este de 4 luni (octombrie 2010 - ianuarie 2011) si va fi implementat in Bucuresti la sediul Asociatiei ADIS precum si in Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Bucuresti.

  Proiectul “Foto Conversatii cu Migrantii” are ca obiectiv imbunatatirea situatiei migrantilor din Bucuresti prin desfasurarea de ateliere interactive sustinute de grupul de initiativa al proiectului impreuna cu voluntari.

  Voluntarii care vor participa la acest proiect isi propun ca prin socializare si educatie informala (utilizarea metodei Photo-voice) sa faciliteze comunicarea, procesul de invatare a limbii romane, precum si cunostintele generale despre tara gazda a tinerilor migranti. In paralel, tinerii migranti ii vor ajuta pe voluntari sa intelega mai bine situatia migrantilor din Romania, sa isi imbunatateasca cunostintele referitoare la alte spatii si culturi de pe glob, sa respecte specificul cultural al fiecaruia si sa actioneze impreuna intr-un mediu multicultural.

  Activitatile realizate in cadrul prezentului proiect cuprind printre altele: selectarea unor voluntari si formarea acestora in vederea dobandirii unor deprinderi necesare in lucrul cu migrantii, sprijinirea tinerilor migranti in invatarea si exersarea limbii romane prin activitati care pun accent pe conversatie si pe “valorificarea imaginii”, dezvoltarea unei initiative de educatie non-formala (Photo-voice), realizarea unui blog si a unei harti foto online ce prezinta materialele realizate de tineri pe parcursul proiectului, organizarea unor expozitii de fotografie si a unor intalniri interactive cu elevii din liceele in care se organizeaza expozitiile de fotografie etc.

  Activitatile proiectului au inceput la data de 01.10.2010 si vor continua pana la data de 31.01.2011.  Daca esti interesat sa te implici in cadrul activitatilor, iti multumim pentru interesul acordat si te asteptam sa ne contactezi!


  Echipa ADIS - Bucuresti
  www.asociatia-adis.ro
  office@asociatia-adis.ro
  0766 448 746


   Acum este: Mar 18 Dec 2018 - 15:29