Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Targ de Sfantul Nicolae, de la Muzeul Taranului Roman

  Distribuiţi
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Targ de Sfantul Nicolae, de la Muzeul Taranului Roman

  Mesaj  Maier la data de Mar 30 Noi 2010 - 7:27

  De vineri, 3 decembrie, pana duminica, 5 decembrie, de la 10 dimineata la 6 seara, va asteptam la marele Targ de Sfantul Nicolae, de la Muzeul Taranului Roman.

  Peste 150 de mesteri olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari... din toata tara, vin cu impletituri din panuse, masti, jucarii, sorcove, fluiere, ocarine, cavale, clopotei si zurgalai; cu marame, ii, catrinte, camasi, fote, podoabe, opinci, cergi, stergare si scoarte; cu strachini, blide, cauce si oale de sarmale; cu cosuri de nuiele; cu pristolnice si icoane; cu mobilier pictat, laicere si lazi de zestre; cu chimire si genti; cu alambicuri, blidare, lingurare, sararite si pipernite...

  De-ale gurii vor aduce: turta dulce, cozonaci, miere, placinte, cofeturi fel de fel, suc de mere, kürtős kalács, tuica si vin.

  De prin targ

  Demonstratie de olarit cu Olimpia Dimitriu;

  3 decembrie, ora 12.00, la Atelierul de creativitate
  Muzeul Taranului Roman si Fundatia Chance for Life organizeaza cu voluntarii romani si olandezi un workshop de pictura pe faianta pentru publicul targului;

  5 decembrie, ora 11.00, la Clubul Taranului
  Teatru de umbre, adaptare dupa basmul Printesa cu multi papuci, realizat de trupa de copii Tropaiele a Atelierului de creativitate al MTR, coordonata de Beatrice Iordan.

  Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari).

   Acum este: Mier 23 Ian 2019 - 9:41