Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  In prag de sarbatori

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  In prag de sarbatori

  Mesaj  Maier la data de Joi 9 Dec 2010 - 23:47

  Joi 09 decembrie 2010, ora 19:00

  „În prag de sărbători”

  spectacol folcloric cu Ansamblurile Folclorice “Doina” si “Doiniţa” ale Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

  si invitatii lor:

  Ansamblul folcloric “Magic” de la Clubul copiilor sector 6

  Ansamblul folcloric “Românaşul” de la Palatul Naţional al Copiilor

  Ansamblul folcloric “Bucur” de la şcoala nr 3 Nicolae Titulescu  Vin sarbatorile crestinesti: Sfantul Nicolae, Craciunul, Sfantul Stefan si Anul Nou (Sfantul Vasile), momente in care romanul se intoarce la radacinile sale si serbeaza impreuna cu famailia. Dar cati mai stiu oare cum petreceau stramosii nostri? Scopul spectacolului este apropierea de traditii prin cantece, colinde, dansuri autentice si obiceiuri specifice acestei perioade. Un astfel de obicei este “Dansul cu animale” cu care se mai colinda si astazi in unele zone din Moldova si Transilvania.

  Spectacolul folcloric pe care vi-l propunem coincide cu urmatoarele aniversari:

  - 47 de ani de activitate a ansamblului “Doina”

  - 1 an de activitate a ansamblului “Doinita”

  - 35 de ani de activitate a lui Gheorghe Leasa, coordonator al celor 2 ansambluri si dirijor al orchestrei din Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti.  Despre Ansamblul folcloric „Doina”:

  De la fondarea ansamblului in 1963, multe generatii de tineri talentati si-au dezvoltat aici calitatile artistice si au fost mesagerii traditiilor romanesti in lumea intreaga. In prezent majoritatea membrilor sunt studenti cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, instructorul-coregraf al ansamblului folcloric DOINA este Mihai Dobre si dirijorul orchestrei populare este Gheorghe Leasa. Activitatea curenta este coordonata de Gheorghe Leasa si Iuliana Dobre.

  Pentru anii ‘60 organizarea primului Ansamblu de Artisti Amatori din tara a fost un eveniment deosebit. Apoi, in celebre festivaluri nationale si internationale, studentii cucereau premii dupa premii.

  Marea varietate a programului artistic este dublata de costume: pentru fiecare dans exista un costum specific regiunii respective.

  Profesionalismul si calitatile umane ale membrilor ansamblului au fost de fiecare data la un inalt nivel, fapt reflectat de numeroasele aprecieri ale organizatorilor straini si de prestigioasele premii obtinute in cei peste 47 de ani de activitate.

  Ansamblul folcloric ”Doinita”

  Este pepiniera ansamblului folcloric “Doina” fiind alcatuit din tineri cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani. In luna decembrie, la aniversarea unui an, “Doinita” se mandreste deja cu 2 turnee: Turcia-Fethyie si Scotia-Aberdeen, unde a reprezentat cu succes Romania ca un ambasador al traditiilor si obiceiurilor. De asemenea, a sustinut multe spectacole in scoli si licee, promovand folclorul in randul tinerilor.

  Loc: sala mare -amfiteatru(etaj II) din incinta CCS Bucuresti

  Intrarea este libera  Va asteptam cu drag!  Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
  Calea Plevnei 61
  cultural@ccs.ro
  T: 021 315 40 55
  www.ccs.ro


  Facebook si Youtube (Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti)

   Acum este: Mar 18 Dec 2018 - 15:46