Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Corul Academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat din Iaşi a sustinut un concert la Resita

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Corul Academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat din Iaşi a sustinut un concert la Resita

  Mesaj  Maier la data de Vin 10 Dec 2010 - 17:40

  Un eveniment deosebit a avut loc marţi seara, 7 decembrie 2010, la Reşiţa, unde Corul Academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat din Iaşi a adus spiritul sărbătorilor de iarnă, susţinând un program de colinde din repertoriul românesc şi internaţional.

  Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru publicul doritor de un adevărat regal muzical.

  "Spectacolul a fost unul de excepţie. Organizat de Studioul Regional Radio Reşiţa, concertul a fost transmis în direct pe frecvenţa 105,6 FM şi în premieră online, audio şi video pe internet pe site-ul radio-resita.ro", a declarat redactorul şef al Radioului Reşiţa, Doru Dinu Glăvan, organizatorul evenimentului.

  Profesorul Doru Moraru s-a reîntâlnit, cu acest prilej, după 20 de ani, cu un public de excepţie, mulţi dintre spectatori fiind foşti membri ai Corului "Mioriţa" din Reşiţa, condus ani de zile de către îndrăgitul dirijor.

  "A fost un public excepţional, aşa cum îl cunosc eu, de altfel. Sper că am reuşit să le aducem reşiţenilor bucurie în suflete, acum în prag de sărbători", a afirmat Doru Moraru.

  Şi publicul s-a arătat la fel de încântat la finalul regalului muzical.

  "A fost ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. Reşiţa, din păcate, nu are ocazia să participe la astfel de evenimente culturale. A fost ceva unic, ceva ce vom ţine minte mult timp de aici încolo", a declarat unul dintre spectatori.

  Aranjamentul orchestral al spectacolului, care a cuprins colinde tradiţionale româneşti, dar şi din repertoriul internaţional, a purtat, de asemenea, semnătura profesorului Doru Moraru.

  Evenimentul a fost sprijinit de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.

  În perioada următoare, Corul "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii de Stat din Iaşi va efectua un turneu în Olanda.


   Acum este: Mar 18 Dec 2018 - 15:29