Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  „Colinde şi căntece de Craciun”

  Distribuiţi
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  „Colinde şi căntece de Craciun”

  Mesaj  Maier la data de Lun 13 Dec 2010 - 22:11

  Joi 16 decembrie 2010, ora 19:30
  „Colinde şi căntece de Craciun”
  concert susţinut de Corul de Copii Radio si Corul “Sound” dirjate de Voicu Popescu

  Cu căldură în suflet şi cu voie bună vă invităm în prag de sărbători la un concert de “Colinde şi cântece de Crăciun” susţinut de Corul de Copii Radio şi Corul “Sound”, dirjate de Voicu Popescu

  Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (Str. Plevnei nr. 61) în sala mare-amfiteatru din incinta instituţiei (etaj II), joi 16 decembrie 2010 la ora 19 30.

  Program concert:
  Corul de Copii Radio - dirijor Voicu Popescu
  la pian: Camelia Chiţibea
  1. Peisaj de iarnă
  2. Sus boieri, nu mai dormiţi
  3. Ia-n sculaţi
  4. Joy to the World
  5. Stille Nacht
  6. Noel Nouvelet
  7. Bogoroditse, Devo, raduisia
  8. Kalanda Kastoria
  9. Ave Maria
  10. Adam lay i-bounden
  11. Colindiţă

  Corul “Sound” - dirijor Voicu Popescu
  1. Buna dimineaţa la Moş Ajun
  2. După datini, colindăm
  3. Domnuleţ şi Domn din cer
  4. De când Domnu' s-a născutu
  5. La Vitleem colo'n jos - Mărire-ntru cele ‘nalte
  6. Ia-n te scoală
  7. Moş Crăciun
  8. Colinde, colinde
  9. A la nanita nana
  10. We've been a while a wondering
  11. White Christmas
  12. Follow That Star
  13. Shchedryk
  14. A Marry Christmas
  15. Triptic de colinde

  Corul de copii radio

  Fondatorul Corului de Copii Radio al Societatii române de Radiodifuziunii, dirijorul Ion Vanica, a propus înfiinţarea formaţiei în 1945, promovând un stil de lucru educaţional şi artistic care, încă din primul deceniu, a proiectat ansamblul printre valorile vieţii muzicale româneşti, calitate confirmată şi peste hotare, de la primul turneu întreprins în Germania. Nivelul formaţiei, al cărei specific este determinat de o permanentă primenire a membrilor săi, de la o generatie la alta, a fost constant urmărit datorită celor care au urmat dirijorului Ion Vanica - Elena Vicica, Eugenia Văcărescu Necula şi, actualmente, Voicu Popescu. În această autentică şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii au debutat cariere artistice precum cele ale viitorilor solişti lirici Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii. Corul de copii este deosebit de preţuit de muzicieni şi public datorită diversităţii activităţilor sale interpretative în recitaluri, concerte "a cappella", contribuţii la capodopere vocal-simfonice sub bagheta unor mari maeştri români şi străini. La acestea se adaugă totodată realizări în emisiuni de radio şi televiziune, înregistrări radiofonice speciale, numeroase apariţii discografice.
  De-a lungul a mai mult de o jumătate de secol de existenţă au fost întreprinse peste 50 de turnee artistice, participări la festivaluri şi concursuri internaţionale (Europa, Japonia, SUA şi Canada) remarcate cu distincţii şi premii culminând cu acordarea, în 2004, de către Federaţia Corurilor din U. E., a titlului de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE. În ultimii ani, ansamblul adoptă forme de expresie artistică prin care se îndreaptă către manifestări conceptuale şi de cooperare culturală (susţinerea de workshop-uri), Corul de Copii fiind invitat în galele Simpozionului Mondial de Muzică Corală organizat la Copenhaga de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale. (http://orchestre.srr.ro/orchestre/corcopii/index.html)

  Corul “Sound”

  Corul SOUND a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultura a Studenţilor din Bucureşti, având în componenţa sa studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene. Repertoriul este creat pentru a atrage un public cât mai larg şi se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc şi internaţional. Ansamblul parcurge epoci de la muzica medievală la creaţii contemporane şi abordează cu succes lucrări din zona divertismentului muzical, având la activ numaroase premii obţinute în concursuri corale naţionale şi internaţionale. În 2008, corul SOUND s-a întors de la ediţia a V-a a WORLD CHOIR GAMES – Graz, Austria 2008, cu o medalie de aur şi una de argint la secţiunile «Coruri de Cameră» şi «Folclor a cappella». În anul 2009 a participat la Festivalul Internaţional de muzică sacră de la Roma & Vatican şi a susţinut concerte în Capela Sixtină şi Pantheon. Anul acesta, corul Sound a obţinut cea mai mare distincţie, Marele Premiu, la Festivalul Internaţional Coral de la Ohrid, Macedonia, festival de renume în zona balcanilor.
  (http://www.choralsound.ro/)


  Intrarea este libera
  Urmareste site-ul www.ccs.ro si pagina de facebook si youtube a CCS Bucuresti!

  Organizator: Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
  Eveniment susţinut de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului prin Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret
  Parteneri media : www. Bucurestifm.ro, www.24fun.ro, www.port.ro

  Va asteptam cu drag!

  Anda Avramut
  Sef departament cultural
  anda@ccs.ro

  Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
  Calea Plevnei 61
  cultural@ccs.ro
  T: 021 315 40 55
  www.ccs.ro

   Acum este: Mier 23 Ian 2019 - 10:10