Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Proiectul "Arta e pentru toti"

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Proiectul "Arta e pentru toti"

  Mesaj  Maier la data de Lun 20 Dec 2010 - 8:34

  Proiectul „Arta e pentru toţi” cuprinde cursuri gratuite de teatru dedicate liceenilor timişeni. Cursurile au început în 7 decembrie 2009 şi se desfăşoară săptămânal. Ele s-au încheiat în 1 iunie cu un spectacol susţinut de cursanţi pe scena Casei Tineretului din Timişoara.

  Compania D’arte continua proiectul "Arta e pentru toti" – proiect finantat de FITT Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis. Proiectul "Arta e pentru toti" 2010 este continuarea proiectului "Arta e pentru toti" 2009 si are drept scop educatia teatrala, dezvoltarea personala si integrarea sociala prin intermediul artei actorului a elevilor de liceu cu probleme financiare prin facilitarea accesului gratuit la cursuri de actorie.

  Cursurile de actorie au un impact puternic asupra dezvoltarii personalitatii adolescentului, deoarece atelierele de teatru dezvolta atentia si concentrarea; memoria; comunicarea (constientizezi locul si rolul tau printre ceilalti , nepierzandu-ti propria personalitate, ci comunicand-o celorlalti); imaginatia; creativitatea; redescoperirea sinelui; reinvatarea modurilor de perceptie, de receptare a mediului inconjurator si transmitere a propriei pareri personalizata ( a privi nu doar a vedea; a asculta nu doar a auzi; a simti nu doar a atinge un obiect; a comunica nu doar a vorbi). Mijloacele si tehnicile teatrale utilizate in cadrul cursului pot avea un rol definitoriu in cunoasterea celuilalt si autocunosterea propriei personalitati. Teatrul este un bun mijloc de socializare si deblocare a eventualelor piedici aparute in integrarea sociala a unei persoane cauzata de constienta unei situatii defavorizante social. Cursurile de actorie se dovedesc a fi o necesitate, nu un moft sau un mijloc de divertisment, o cale eficienta de dezvoltare personala si integrare sociala. Acest gen de proiect poate fi un model viabil de buna practica in categoria proiectelor sociale-culturale-educationale.

  Cursul de actorie se va desfasura la Casa Tineretului Timisoara, in perioada 14 decembrie 2009 – 1 iunie 2010 (exceptand vacantele scolare) si va cuprinde un numar de 24 de ateliere teatrale gratuite, desfasurate o data pe saptamana , avand durata de 3 ore fiecare atelier, pentru un numar de 10 elevi de liceu cu probleme financiare. Proiectul se va finaliza in 1 iunie 2010 cu un spectacol de teatru sustinut de participantii la curs, pe scena Casei Tineretului.

  Preselectia participantilor va avea loc in 7 decembrie la ora 16:00, inscrierea participantilor desfasurandu-se in perioada 24 noiembrie – 5 decembrie 2010, prin telefon sau e-mail.

  Pentru informatii suplimentare sau inscrieri ne puteti contacta astfel:


  Mariana Luca

  Manager proiect

  Asociatia Culturala "Compania D’arte"

  Website: http://www.companiadearte.com

  http://www.artaepentrutoti.wordpress.com

  E-mail: artaepentrutoti@gmail.com

  Tel: 0723.297.456 // 0758.346.930 // 0766.413.937

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 1:32