Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Program Sala de Lectura 9 - 15 februarie

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Program Sala de Lectura 9 - 15 februarie

  Mesaj  Maier la data de Lun 7 Feb 2011 - 11:57

  Miercuri, 9 februarie 2011, ora 19:00

  Teatru&Ceai

  Audiţia spectacolului radiofonic „Toţi cei care cad” de Samuel Beckett, traducerea Carmen Suzana Cismaş , regia artistică Attila Vizauer; în distribuţie: Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Gelu Niţu, Mircea Constantinescu, Liliana Pană, Constantin Cojocaru, Petre Nicolae, Pavel Bartoş, Silviu Biriş, Violeta Berbiuc, Silvia Creiniceanu.

  Regia de studio Milica Creiniceanu, regia muzicală Patricia Prundea, regia tehnică ing. Mirela Georgescu, redactor şi producător Crenguţa Manea

  durata 1h20, intrarea liberă în limita locurilor disponibile


  Teatrul Naţional Radiofonic – Redacţia Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Fundaţia Teatrul ACT – Sala de Lectură realizează, în stagiunea 2010-2011, un parteneriat, TEATRU&CEAI, ce constă în audiţii cu public ale unor spectacole de teatru după dramaturgie modernă şi contemporană, sau noi variante radiofonice ale unor texte dramatice clasice. În spaţiul rafinat şi primitor al Ceainăriei Sala de Lectură – Teatru ACT, publicul are posibilitatea să cunoască creaţiile unor consacraţi actori sau tineri talentaţi care vor să se impună, în montări ale unor regizori exersaţi şi convinşi de posibilităţile expresive ale universului artistic sonor ce dă identitate teatrului radiofonic.


  Proiectul TEATRU&CEAI continuă prin prezentarea miercuri, 9 februarie 2011, ora 19:00, a spectacolului Toţi cei care cad de Samuel Beckett.


  “Dumnezeu îi sprijină pe toţi cei care cad şi îi ridică pe toţi cei smeriţi” – este versetul psalmului 145 citat de Samuel Beckett în finalul piesei Toţi cei care cad (All That Fall), psalm care pare să-l fi inspirat, ca temă, pe dramaturgul irlandez în scrierea textului menţionat, în fapt, o piesă radiofonică.


  Nevoia de a fi sprijiniţi de un Dumnezeu mântuitor în toate avatarurile noastre existenţiale – mici sau mari, împiedicări sau căderi din proiectul divin – transpare în piesa Toţi cei ..., scrisă în 1956 (la puţin timp după premiera pariziană a spectacolului Aşteptându-l pe Godot), şi este subliniată dorinţa de protecţie pe care omul o resimte din partea aceluiaşi Dumnezeu abandonat tot de el.

  Doamna Rooney – personajul principal din piesa Toţi cei... – se luptă cu o bătrîneţe pe care o consideră nedreptatea majoră a vieţii. Cu arme inegale, se luptă cu destrămarea fizică, cu bolile, cu durerile pe care nu le mai poate controla, cu o îngustare tot mai abruptă a speranţelor şi posibilităţilor sale. Şi cu o singurătate tot mai sufocantă, devastatoare. Pare să fie povestea oricărui destin omenesc – aşa şi este –, iar Samuel Beckett reuşeşte să construiască un univers uman invadat de poezie, poate aspră dar autentică, şi având drept contra-punct un umor muşcător, lucid, care salvează personajul de lamentări. Regizorul artistic Attila Vizauer a realizat distribuţia grupând în jurul actriţei Mariana Mihuţ, căreia i-a încredinţat personajul Doamna Rooney, parteneri pe măsură: Victor Rebengiuc, Constantin Cojocaru, Petre Nicolae, Gelu Niţu, Mircea Constantinescu, Liliana Pană, Pavel Bartoş, Silviu Biriş. Regia de studio a fost asigurată de Milica Creiniceanu, regia tehnică este semnată de inginer Mirela Georgescu, iar cea muzicală de Patricia Prundea.


  La cincizeci de ani de la premiera absolută pe care piesa radiofonică Toţi cei care cad de Samuel Beckett a avut-o la Radio BBC, 13 ianuarie 1957, Redacţia Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune lansează şi premiera românească, realizată cu sprijinul British Council, premieră difuzată în seria Dramaturgi Străini Contemporani, sâmbătă, 13 ianuarie 2007, la Radio România Internaţional. Este evenimentul prin care Teatrul Naţional Radiofonic a încheiat Anul Samuel Beckett – anul 2006; au trecut mai bine de 100 de ani de la naşterea dramaturgului de a cărui operă este legată schimbarea temelor, a limbajului şi a modalităţilor de expresie din teatrul contemporan şi valoarea acestei opere păstrează încă noi dimensiuni ce trebuie descoperite.


  Crenguţa Manea

  Realizator Redacţia Teatru,

  Societatea Română de Radiodifuziune  Vineri, 11 februarie 2011, ora 19:30

  Seara de Muzică LIVE: Jazz cu Alexandru Virgil Răileanu (pian)

  durata recital 1h30, intrarea liberă  Sâmbătă, 12 februarie 2011, ora 19:00

  Seara de Muzică LIVE: Recital de chitară clasică cu Amatis Chifu

  durata recital 1h00, intrarea liberă  Duminică, 13 februarie 2011, ora 19:30

  Seara de Muzică LIVE: Café Concert cu Denise Cristina Paşa (vioară) şi Alexandru Virgil Răileanu (pian)

  durata recital 1h30, intrarea liberă  Marţi, 15 februarie 2011, ora 19:30

  Seara de Muzică LIVE: Recital de pian clasic cu Laura Dănăilă

  durata recital 1h30, intrarea liberă  Detalii despre evenimente găsiţi pe site-ul nostru www.saladelectura-act.ro

  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

  Rezervările se pot face la numerele de telefon 021 312 0042/ 0724 360 755 (între 15:00 şi 23:00) sau oricând pe email: contact@saladelectura-act.ro


  Gânduri bune!

  Sala de Lectură - Ceainăria Teatrul ACT
  Deschis zilnic de la 15:00 la 23:00

  Calea Victoriei nr.126 etaj 2
  tel. 021 312 0042
  mobil: 0724 360 755
  contact@saladelectura-act.ro
  www.saladelectura-act.ro


   Acum este: Dum 18 Noi 2018 - 23:16