Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Expozitie foto despre viata rromilor

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Expozitie foto despre viata rromilor Empty Expozitie foto despre viata rromilor

  Mesaj  Admin la data de Joi 12 Mar 2009 - 18:01

  Muzeul Taranului Roman gazduieste in Sala Irina Nicolau o expozitie de fotografii cu si despre viata rromilor din Ungaria, Slovenia, Romania, Polonia, Ucraina, realizate de artista Marina Obradovic.

  Expozitia se intituleaza SHUKAR, ceea ce inseamna frumos, bun, prilej de bucurie.

  Intotdeauna am fost fascinata de rromi, declara artista. In 2000, am plecat din Paris impreuna cu fiul meu care avea 5 ani. Am cumparat si am amenajat un camion si am calatorit un an prin Ungaria, Slovenia, Romania, Polonia, Ucraina. Am intilnit multi oameni si am fost foarte bine primiti in comunitatile de tigani”.

  Spontani, directi, traind mai ales in prezent, nefiind preocupati de ziua de miine, rromii s-au dovedit, in ciuda saraciei, a fi generosi si ospitalieri cu cei doi calatori curiosi, mai spune ea. Tot ce poate zgudui monotonia cotidianului ii stimuleaza, ii motiveaza si ii face interesati. Sa nu te mire daca odata intrat in casa unuia, vei constata ca incet, incet vin toate rudele sa te vada si sa te salute. Camera se umple de copii neastimparati, de femei si de batrini asa incit la un moment dat nu mai stii cine locuieste de fapt acolo si ai cui sint toti acei copii.

  Marina Obradovic a petrecut aproape un an de zile alaturi de ei, ceea ce i-a dat posibilitatea nu numai sa-i fotografieze, dar sa-i si cunoasca intr-atit incit sa construiasca din fragmente de obiecte si de priviri, o complexa lume bidimensionala shukara.

  Expozitia poate fi vizitata incepind din 13 martie si pina pe 3 aprilie, de marti pina duminica, intre 10:00 si 18:00. Intrarea este libera.

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 8:51