Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Un roman castiga la competitia internationala de fotografie Living Together

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Un roman castiga la competitia internationala de fotografie Living Together

  Mesaj  Admin la data de Mar 24 Mar 2009 - 13:23

  O competitie sub auspiciile Consiliului Europei,
  dedicata Anului European al Dialogului Intercultural


  Un roman se numara printre cei sapte premianti ai competitiei internationale de fotografie Living Together, lansata de British Council anul trecut. Competitia, care a avut ca tema Dialogul Intercultural s-a desfasurat in 19 tari, in perioada septembrie 2008 martie 2009. Premiile au fost impartite pe trei categorii - Cea mai buna fotografie, Cea mai buna fotografie pe grupe de varsta si Cea mai buna fotografie per subtema, reprezentantul roman Bogdan Croitoru fiind castigatorul categoriei Cea mai buna fotografie pe grupa de vrst 25-35 de ani. Cei sapte castigatori au primit aparate de fotografiat, iar fotografiile premiate au fost incluse intr-o expozitie care se desfasoara la Londra, la sediul British Council.

  Fotografia lui Bogdan Croitoru reprezinta portretul unei familii nomade de caldarari din satul Sarulesti. "Imaginea prezinta un tanar care se imbraca pentru a iesi in oras, in timp ce mama sa pregateste calul intr-un cort amplasat la marginea satului Belciugatele, la 40 km de Bucuresti. Visul tanarului este sa aiba un loc de munca modern si sa castige multi bani", spune Bogdan Croitoru despre fotografia pe care a realizat-o.

  1200 de pasionati de fotografie au inscris in competitia Living Together aproximativ 1700 de fotografii, participantii fiind persoane cu varsta cuprinsa intre 13 si 35 ani, rezidenti in Albania, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Turcia si Marea Britanie. Romania a fost tara cu cel mai mare numar de participanti, 232 de romani din toate colturile tarii fiind interesati de acest proiect international.

  Participantii au putut intra in competitie cu trei fotografii care sa transmita ce reprezinta migratia pentru ei, raspunzand la urmatoarele trei subteme: Fete noi, locuri noi, Sentimentul de acasa si Migratia un nou fenomen?. Scopul competitiei Living Together a fost de a incuraja dezvoltarea unui dialog creativ vizual despre impactul fenomenului migrationist asupra societatii si participarea comunitatilor de minoritati la viata publica.

  "Schimbul de imagini documentare inseamna un schimb de bucati din cultura fiecarei tari. Sa fac parte din proiectul Living Together m-a ajutat prin faptul ca am vazut cum abordeaza oameni din culturi diferite tema dialogului intercultural", adauga Bogdan Croitoru.

  Competitia face parte din proiectul regional Living Together dezvoltat de British Council, care isi propune sa promoveze dialogul si comuniunea sociala, precum si participarea activa a populatiei la problemele cu care se confrunta societatea. Proiectul se desfasoara in peste 15 tari, sub auspiciile Consiliului Europei, dedicat Anului European al Dialogului Intercultural 2008. Conceptul de living together (a convietui) este o caracteristica a Europei de astazi, in care multe dintre societati au cunoscut transformari semnificative datorita fenomenului migrationist.
  Proiectul Living Together subliniaza impactul noilor comunitati de emigranti atat asupra societatilor in care acestea se stabilesc, cat si asupra societatilor din care emigreaza. De asemenea, proiectul pune accent pe vizibilitatea si participarea minoritatilor la viata publica.

  Fotografiile castigatoare si alte detalii despe competitia Living Together pot fi gasite pe site-ul
  http://livingtogether-competition.britishcouncil.org.


  Pentru informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe:

  Valeria Toma
  PR Specialist
  British Council Romania
  Calea Dorobantilor 14
  010572 Bucharest
  T: +40-21-307 96 38; +40-372158038
  F: +40-21-307 96 01
  M: +40-720-022 147
  valeria.toma@britishcouncil.ro

  British Council este organizatia international a Marii Britanii pentru relatii culturale i educationale. Peste 7000 de angajati i desfoar activitatea n birourile, centrele de limba englez, bibliotecile i centrele de informare i resurse din 110 tri din ntreaga lume. British Council ofer oamenilor de pretutindeni o deschidere ctre creativitatea i realizrile britanice i stabilete relatii durabile ntre Marea Britanie i alte tari. Activitatea sa este axata n special pe domeniile educatie, societate civil i creatie. British Council este o organizatie apolitic ce se bucur de o strns colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informatii despre activitatea British Council in Romnia, vizitati: www.britishcouncil.ro


  British CouncilTelefon +4 021 307 9600
  Calea Dorobantilor 14Fax+4 021 307 9601
  Bucureti 010572E-mailcontact@britishcouncil.ro
  RomniaWebwww.britishcouncil.ro
  contact@britishcouncil.ro
  http://www.britishcouncil.ro

  20 martie 2009

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 1:30