Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  23 aprilie - Ziua Bibliotecarului

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  23 aprilie - Ziua Bibliotecarului

  Mesaj  Admin la data de Dum 8 Feb 2009 - 20:50

  Cu ocazia Zilei Bibliotecarului din Romania (23 aprilie), personalul bibliotecii Centrului de Informare si Documentare in Etnologie "Cornel Irimie", apartinand Complexului National Muzeal "ASTRA", vine in intampinarea cititorilor sai, punandu-le la dispozitie un numar insemnat de publicatii din domeniul etnografiei nationale si universale, artei si istoriei, recent inregistrate in biblioteca.

  Acestea sunt donatii din partea IOV (International Organisation of Folk Art), constand in 570 volume, precum si din partea de muzeografului Carmina Maior, constand in 562 volume. Suntem, de asemenea, la dispozitia cititorilor care doresc sa viziteze spatiile bibliotecii (depozitul de carte, sala de lectura de la mansarda
  institutiei), oferindu-le informatii despre modul in care se aranjeaza o biblioteca si despre ce reprezinta profesia de bibliotecar.

  Biblioteca detine un fond de peste 14000 unitati, reprezentand volume carte, periodice ale muzeelor din tară si din strainatate, pliante, hărti, afise, precum si un fond de carte veche romanească si străină. Biblioteca mai detine un fond de 500 publicatii de antropologie, unicat in Sibiu, prin tematica de specialitate abordata.
  Ca mijloace de regasire a publicatiilor din depozitul de carte, cititorii pot consulta următoarele cataloage: alfabetic pe autori si pe titluri, sistematic, tematic, geografic. Biblioteca vine, de asemenea, in sprijinul beneficiarilor sai cu bibliografii de specialitate in domeniile etnologie, antropologie, geografie, arta si
  istorie. Publicatiile pot fi imprumutate la domiciliu sau consultate la sala de lectura a bibliotecii.

  Biblioteca Centrului de Informare si Documentare in Etnologie "Cornel Irimie". Adresa: Piata Mica nr. 12 zilnic intre orele 07:30- 14:30, sambata si duminica, inchis.

  Perioada de desfasurare: 23.04-31.12.2008

  (postat pe grup in 18 decembrie 2008)

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 1:36