Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Excelenţa, ca motor de dezvoltare. Luncaviţa, premiată la „Valorile Comunităţii”

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Excelenţa, ca motor de dezvoltare. Luncaviţa, premiată la „Valorile Comunităţii”

  Mesaj  Admin la data de Vin 10 Apr 2009 - 22:19

  Comuna Luncaviţa este una dintre cele 10 comunităţi care au fost desemnate câşti­gă­­toare în cadrul con­cursului „Valorile Co­munităţii" din progra­mul Econo­mia Bazată pe Cunoa­ştere (E.B.C.). Lo­cui­to­rii din Luncaviţa au demonstrat că au cel puţin trei dome­nii de excelenţă, posi­bile mo­toa­re de dez­vol­­tare locală.

  Alături de Luncaviţa, pe lista comu­nităţilor câştigătoare figurează şi Laslea (Sibiu), Mărăşeşti (Vrancea), Panaci (Suceava), Saschiz (Mureş), Şimian (Bihor), Suceviţa (Suceava), Viişoara (Cluj), Zimnicea (Teleorman) şi Zlatna (Alba). La concurs au participat 35 de comunităţi din 26 de judeţe.

  Din judeţul Tulcea s-au mai înscris în competiţie localităţile Beştepe, Ceatalchioi, Ciucurova, Grindu, Jijila, Jurilovca, Luncaviţa, Nufăru, Peceneaga şi Topolog. Domeniile de excelenţă identificate şi prezentate ca atuuri de cele 10 comunităţi sunt dintre cele mai diverse, de la păs­tra­rea tradiţiilor şi a specificului local, dez­voltarea turismului şi proiecte de protecţie a mediului, până la programe educative pentru copii, programe de cooperare trans­frontalieră şi înfrăţire între localităţi.

  Concursul „Valorile comunităţii" a fost lansat de Unitatea de Management a Proiectului Economia Bazată pe Cunoaş­tere şi s-a desfăşurat în cele 255 de comu­nităţi E.B.C. Obiectivul a fost de a identi­fica domeniile de excelenţă ale fiecărei comunităţi, acelea care pot oferi şansa unei dezvoltări sănătoase, pe termen lung, a întregii comunităţi.

  Acest concurs nu a acordat finanţare. Povestea câştigătorilor va fi surprinsă pe peliculă şi va fi prezentată la televiziune, pentru a reprezenta modele de urmat şi de alte localităţi care îşi propun să-şi elabo­reze propriile strategii de dezvoltare lo­cală. Seria de documentare va fi prezentată pe TVR1, duminica, timp de şase săptă­mâni, în perioada mai - iunie.

  Marga Vasiliu Gheorghe, "Obiectiv Tulcea", 09.04.2009

   Acum este: Mar 18 Dec 2018 - 15:28