Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Finantarea proiectelor de cooperare culturala

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Finantarea proiectelor de cooperare culturala Empty Finantarea proiectelor de cooperare culturala

  Mesaj  Admin la data de Sam 25 Apr 2009 - 7:30

  Sesiune de informare

  FINANTAREA PROIECTELOR DE COOPERARE CULTURALA
  PRIN PROGRAMUL CULTURA (2007 – 2013) AL UNIUNII EUROPENE
  - sesiune dedicata operatorilor culturali din domeniul ARTELOR VIZUALE –

  28 aprilie 2009
  Centrul National al Dansului din Bucuresti
  Bd. Nicolae Balcescu nr. 2 (TNB, latura nordica - acces langa Laptaria Enache, etaj 3/4)


  12:00 – 12:20 - Prezentarea participantilor

  12:20 – 13:20 - Scurta introducere generala in Programul Cultura (2007 – 2013)
  - Prezentarea componentelor 1.1 si 1.2.1, proiecte de cooperare de 3 – 5 ani, respectiv proiecte cu o durata de pana la 24 de luni (participanti eligibili, proiecte eligibile, criterii de selectie si de atribuire, conditii financiare, depunerea cererii de finantare, calendarul depunerilor si al selectiilor)

  13:20 – 13:30 - Pauza de cafea

  13:30 – 14:00 - Dosarul de cerere de finantare – ce trebuie sa contina si cum trebuie completate formularul de cerere si formularul de buget

  14:00 – 14:45 - Studiu de caz / Discutii / Intrebari si raspunsuri

  Invitat: Irina Cios, critic de arta si curator, director al Centrului International pentru Arta Contemporana (CIAC) din Bucuresti.

  Despre Centrul International pentru Arta Contemporana din Bucuresti (CIAC)

  CIAC este o institutie independenta ce functioneaza din 1999 ca interfata dinamica si flexibila intre scena artistica din Romania si cea internationala. Centrul se adreseaza cu prioritate generatiei tinere de artisti, critici, formatori, manageri culturali, iubitori de arta, dezvoltand proiecte in complementaritate cu activitatile celorlalti actori culturali din Romania. Misiunea CIAC este de a promova arta contemporana romaneasca, de a stimula schimburile culturale intre Romania si celelalte tari din lume si de a favoriza circulatia informatiei despre arta actuala - CIAC promoveaza in special arta alternativa, noile medii de creatie, multiculturalitatea si interdisciplinaritatea.
  CIAC a participat in calitate de co-organizator in perioada 2002- 2006 la doua proiecte cofinantate din bugetul Programului Cultura 2000:

  Apollonia - Visual Arts Networks (2002 –2005) http://www.apollonia-art-exchanges.com, proiect coordonat de Apollonia (FR), desfasurat cu sprijinul mai multor parteneri internationali, si care se defineste ca o platforma de cooperare in domeniul artelor vizuale intre tari europene si, mai specific, cu tarile din Europa Centrala si de Est, tarile de la Marea Baltica si din zona Caucazului de Sud. Alti co-organizatori ai proiectului european cofinantat de CE: ATA - Centre d'Art Contemporain, Sofia (BG), Badischer Kunstverein (DE), Centre d'Aides aux Creations, Artistiques Contemporaines (PL), Centre d'Art Contemporain (BE), Contemporary Art Centre Thessaloniki (GR), Czech Museum of Fine Arts (CZ)

  How to Do Things? in the middle of (no) Where? (2005 – 2006) http://www.e-flux.com/shows/view/3465, proiect coordonat de UQBAR - Gesellschaft für Räpresentationsforschung E.V.(D), prin care au fost finantate 28 de rezidente artistice in Budapesta, Kiev, Bucuresti, Copenhaga si Berlin. Artistii implicati au creat pe perioada rezidentei noi lucrari plecand de la intrebari despre granite reale si mentale, despre notiunea geografic-teritoriala a Europei de azi si despre constructele identitare implicite esentiale. Alti co-organizatori, in afara CIAC : Kunstraum Kreuzberg (DE), NIKOLAJ - CCAC (DK), TRAFO -House of Contemporary Arts (HU)

  In prezent, CIAC participa la proiectul cofinantat din Programul Cultura Transient Spaces – The Tourist Syndrome (2009-2010), http://www.rhiz.eu/artefact-31834-en.html si http://projectspace.uqbar-ev.de/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=26&cntnt01returnid=51, coordonat de UQBAR - Gesellschaft für Räpresentationsforschung E.V.(D), care invita artisti, producatori culturali, teoreticieni si personal academic la un dialog interdisciplinar care se concentreaza pe relatia dintre turism si migratie, adoptand o perspetiva comparativa asupra aspectelor ce tin de turism si migratie, pentru a scoate in evidenta noi forme de circulatie si de mobilitate temporara. Un alt obiectiv al proiectului este de a examina spatiile transnationale si notiunea de subiectivitate care irump din miscarile contemporane de bunuri si de persoane si din politicile de imigrare. De asemenea, vor fi abordare noile tipuri de granite sociale, politice si culturale din diferite centre metropolitane si regiuni din Europa.

  Mai multe despre CIAC: http://www.icca.ro

  Echipa Punctului de Contact Cultural:
   Raluca Pop, consultant PCC; raluca.pop@eurocult.ro
   Bianca Floarea, consultant PCC; bianca.floarea@eurocult.ro
  str. Barbu Delavrancea 57, etaj 1, Bucuresti, sector 1, cod 1011353, Tel. / fax: +40 21 316 60 60; +40 21 316 60 61
  E-mail: info_c2k@eurocult.ro, www.cultura2007.ro, www.eurocult.ro, www.pact-online.ro


  Eveniment derulat in parteneriat cu Centrul National al Dansului din Bucuresti.


  Punctul de Contact Cultural al Romaniei pentru Programul Uniunii Europene Cultura (2007-2013) functioneaza in cadrul Centrului de Consultanta pentru Programe Culturale Europene si face parte din reteaua europeana a Punctelor de Contact Cultural pentru acest program comunitar.


  Punctul de Contact Cultural pune la dispozitia celor interesati informatii cu privire la Programul Cultura, poate oferi sprijin pentru gasirea de parteneri pentru proiecte si poate acorda asistenta tehnica pentru elaborarea proiectelor.

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 10:16