Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Rezidenta artistica in Elvetia

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Rezidenta artistica in Elvetia

  Mesaj  Admin la data de Mier 29 Iul 2009 - 17:02

  Pro Helvetia – Swiss Arts Council – anunta continuarea Programului AiR Romania / Bulgaria, un program de rezidente artistice pentru artisti romani si bulgari care se deruleaza in perioada 2008 -2010. In Romania programul este administrat de United Experts - birou de consultanta si coaching in cultura, pe baza unui mandat Pro Helvetia – Swiss Arts Council.

  Prin acest program Pro Helvetia urmareste incurajarea schimburilor interculturale in domeniul artelor vizuale, muzicii, literaturii si dansului. Programul de rezidenta presupune anual un schimb bilateral de artisti (un artist din Romania, respectiv din Bulgaria, in rezidenta in Elvetia si doi artisti elvetieni in rezidenta in Romania, respectiv Bulgaria) intr-unul sau mai multe domenii artistice.

  Pentru anul 2009 se va organiza o rezidenta pentru un artist vizual roman in Elvetia, la


  Fundaziun NAIRS
  Art Cultura Engiadina

  Center da cultura und artist in residence program
  http://www.nairs.ch

  in perioada 1 septembrie – 31 octombrie.

  Se asigura suport financiar pentru:

  <!--[if !supportLists]-->- <!--[endif]-->transportul international (bilet de avion) si transport local in Elvetia pe baza de abonament

  <!--[if !supportLists]-->- <!--[endif]-->cazare si diurna

  Deasemenea, artistul selectat va beneficia de un coach elvetian pe perioada rezidentei.

  Conditii de selectie:

  Artistii romani interesati de participarea la acest program de rezidente trebuie sa aiba experienta artistica relevanta, sa fie interesati de cultura tarii gazda si sa cunoasca cel putin o limba de circulatie internationala (engleza si/sau germana).

  Aplicatia trebuie sa contina urmatoarele informatii/documente:


  1. Informatii despre aplicant: numele si prenumele artistului, data si locul nasterii, starea civila, adresa, telefon, email, website, limbi straine cunoscute (la ce nivel)

  2. Curriculum Vitae

  3. Motivatia pentru candidatura la acest program de rezidente, incluzand si o scurta descriere a proiectului ce urmeaza a fi realizat pe perioada rezidentei.

  4. Documentatie relevanta despre lucrarile si proiectele realizate pana in prezent (video, foto, publicatii, articole de presa, etc.).

  Plicurile continand documentatia de aplicatie se vor inscriptiona cu mentiunea “pentru AiR Program” si se vor trimite prin posta la adresa: Ispas Iuliana Larisa, CP 44 -11, 042350 Bucuresti.

  Data limita de primire a documentelor este 27 martie 2009. Aplicatiile care vor sosi dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare, chiar daca data postei este 27 martie 2009.


  Informatii suplimentare se pot obtine la email larisa@unitedexperts.ro sau la tel 0744 434 721, Larisa Ispas, administrator de program.

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 1:33