Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Festival medieval la Drobeta Turnu-Severin, si cu bani europeni

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Festival medieval la Drobeta Turnu-Severin, si cu bani europeni

  Mesaj  Admin la data de Sam 22 Aug 2009 - 14:06

  Festivalul de la Turnu-Severin aduce muzica medievala, spectacole, dar si conferinte si expozitii de pictura. Manifestatia culturala face parte dintr-un proiect european, de peste 115.000 euro.

  Astazi si maine are loc primul festival medieval de la Drobeta Turnu-Severin. Vizitatorii vor putea participa la parade si dansuri medievale, dueluri si intreceri cavaleresti, la recitaluri de poezie, concerte si conferinte in Cetatea Medievala a Severinului, promit organizatorii.

  Sunt asteptate trupe ca ca Shadows, Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Teatrul Strada, Scoala de dans medieval Piruet, Teatru medieval, Anonimii si Corvinii.

  In prima zi a festivalului, iubitorii de istorie vor putea asista la vernisajul expozitiei de arte plastice “Severinul medieval” si apoi la conferinta “Medievalitate si modernitate”. Vor urma lectii de dans medieval, prezentari de arme, animatie pe catalige sustinuta de trupa Shadows , iar seara se va incheia cu un spectacol al formatiei de muzica medievala si renascentista Nomen Est Omen.

  Sambata, vizitatorii vor putea admira o parada medievala, care incepe la ora 18.00, apoi, in Cetatea Medievala, vor fi spectacole sustinute de trupele Nomen Est Omen, Huniadi Cantores, Cimpoierii din Transilvania, Corvinia si Shadows.

  Festivalul este organizat de primaria orasului in colaborare cu primaria Negotin din Serbia, in cadrul unui proiect in valoare de 117.500 euro, dintre care aproximativ 99.500 euro provin din fonduri europene, potrivit Realitatea.net.

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 1:31