Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Superlative, la Casa de Cultura Busteni

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Superlative, la Casa de Cultura Busteni

  Mesaj  Admin la data de Mier 14 Oct 2009 - 13:50

  Bilant mai mult decat bun pentru anul care a trecut, la Casa de Cultura din Busteni. In primul an de la numirea sa in functie, directorul Constantin Spurcaciu a reusit sa organizeze un festival de teatru international, sa puna pe picioare un program de cursuri de dans, sa redeschida cercurile de desen pentru copii, sa readuca la viata fanfara orasului si sa modernizeze o buna parte din imobilul institutiei. La acestea se adauga gazduirea a nenumarate spectacole de teatru si muzica, care, in luna decembrie, au culminat cu un recital de colinde al lui Vasile Seicaru si cu o reprezentatie de muzica bizantina sustinuta de sotii Marcel si Sanda Spinei – profesori la Academia de Muzica din Atena.

  Aceste din urma spectacole ar putea avea urmari pe masura aprecierii de care s-au bucurat. Anul acesta, directorul Constantin Spurcaciu intentioneaza sa vada organizate la Casa de Cultura din Busteni un festival de muzica bizantina si unul de muzica folk – manifestari ale caror premise au fost deja puse – mai ramanand de rezolvat latura financiara a celor doua proiecte.

  De altfel, Vasile Seicaru, in jurnalul pe care il tine pe Internet (www.seicaru.ro/blog), rememoreaza cu placere atmosfera de care a avut parte la Busteni si face aluzie la posibila organizare a unui festival de muzica folk aici - evitand insa sa se refere la acest proiect in mod explicit.

  „Sala, scena, scenografia, luminile, cabinele…ambientul, totul era bine pus la punct. Inainte de a incepe probele de sunet, directorul m-a invitat la o mica «inspectie», pe care s-o facem impreuna! Om de mare treaba d-nul director! Iti poate fi prieten bun si zau ca ar prinde bine oricui un astfel de prieten! Am planuit cu directorul Spurcaciu sa facem impreuna ceva…. Nu va spun de pe acum ce, veti afla la momentul potrivit! Cert e ca voi reveni curand acolo…”

  Un alt proiect pe care Constantin Spurcaciu l-a obladuit in anul 2007 a fost infiintarea pe langa Casa de Cultura a unui cor de colindatori, botezat „Sostenutto”. Format, printre altii, dintr-un profesor de muzica, un bioterapeut, un preot, un dascal de biserica, un profesor de istorie, alaturi si de directorul Spurcaciu insusi, corul „Sostenutto” si-a atins si el obiectivele. In perioada Sarbatorilor a sustinut noua reprezentatii: la Casa de Cultura, la hoteluri si cabane, la Cazinoul din Sinaia si, mai presus de toate, la doua biserici din Busteni - chiar in ziua Craciunului.

  Ionut STANESCU

  (preluat din www.artline.ro/)

   Acum este: Lun 21 Ian 2019 - 18:09