Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Opinia doamnei Elena Preda, Targu Neamt

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Opinia doamnei Elena Preda, Targu Neamt

  Mesaj  Admin la data de Lun 9 Feb 2009 - 12:48

  Domnule Maier, va felicit pentru initiativa Dvs., este absolut admirabil efortul pe care il faceti pentru a ne deschide ochii, noua, celor din Romania, care deseori trecem neatenti pe langa locuri si oameni cu care ne-am putea mandri!
  Ar fi totul mult mai simplu, daca ar exista implicare si responsabilizare la toti cei care, dealtfel, sunt si platiti sa realizeze activitati culturale.

  Din pacate, cel mai adesea, lipseste INITIATIVA...acea actiune pe care o incepi, ti-o asumi....si faci tot posibilul ca ea sa rodeasca!

  Nu vreau sa generalizez, cu siguranta exista si directori de Case de Cultura, care au activitati interesante, personal calificat si promotori de calitate, dar parca sunt prea putini! Parca, mie, ca simplu cetatean ...nu imi trece prin minte sa caut un program al actiunilor Casei de Cultura...de ce oare? Poate pentru ca nu au fost destul de vizibile intentiile lor, poate ca nu am fost eu foarte atenta...poate ca nici unii nici altii, nu suntem obisnuiti sa folosim tot timpul oportunitatile oferite de o Casa a Culturii! Foarte multi de "POATE" in fraza mea!

  In ce priveste organizarea de dezbateri pe rolul Caselor de Cultura in secolul XXI, ideea este foarte buna, sunt curioasa care director de Casa de Cultura din Romania, va spune "Eu vreau sa organizez prima intalnire de dezbateri..". Acest lucru cred ca va fi mai dificil de realizat...daca cineva isi va suma aceasta actiune, totul va fi bine!

  Ce as dori eu sa gasesc in programul unei Case de Cultura?

  1. Activitati saptamanale/ lunare, perene...cu care sa ne obisnuim, sa le asteptam si sa le dorim!
  2. Activitati pentru diferite tipuri de public: copii, adulti, pensionari, si pe categorii de manifestari, evident. Cunoasterea nevoilor culturale dintr-o localitate se poate realiza foarte simplu, prin chestionare, sau masurarea impactului unor activitati. Presupun ca nu spun lucruri noi celor care lucreaza in Case de Cultura!
  3.Expozitii itinerante
  4.Invitati de talie nationala...si de ce nu internationala!
  5.Spectacole aferente grupurilor tinta pe care vreau sa le culturalizez....pentru ca scopul Caselor de Cultura acesta ar trebui sa fie, sa culturalizeze masele prin oferte de calitate.

  Ce lipseste Caselor de Cultura?

  1. Marketing profesionist
  2. Strategii la nivel de localitate si grup tinta
  3. Personal calificat conform competentelor solicitate de fis postului

  Aceasta e doar opinia mea...e normal sa nu fie de acord toata lumea cu ea! Astept replici, dar cu argumente serioase !

  La final de 2008, va urez LA MULTI ANI , sanatate si prosperitate in anii ce vor veni!

  Domnule Maier, va admir implicarea si sper din tot sufletul sa fiti "motorul" unor initiative de calitate in viata culturala romaneasca.

  Cu deosebita stima,

  E. Preda

  (postat pe grup in 30 decembrie 2008)

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 1:31