Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Cetatea Culturala a judetului Arad

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Cetatea Culturala a judetului Arad

  Mesaj  Admin la data de Lun 19 Oct 2009 - 19:37

  Sâmbătă seara, domnul viceprimar Viorel Suciu a preluat cheia Cetăţii Culturale a judeţului nostru, cheie care va deschide porţile Lipovei pentru a pune în valoare cultura şi tradiţia zonei.

  „M-am simţit onorat să preiau cheia acestui program cultural şi mă bucur de această şansă, pentru că Lipova este un oraş cu tradiţie şi merită să se renască şi din punct de vedere cultural” - a declarat domnul Viorel Suciu, viceprimar al oraşului Lipova.

  Cheia Cetăţii a fost preluată de la Miodrag Stoianov, viceprimar al oraşului Pecica, într-o ceremonie cu dublă semnificaţie, în acelaşi timp, având loc atât predarea, respectiv primirea cheii Cetăţii Culturale a Judeţului, cât şi Zilele Oraşului Pecica.
  În perioada aprilie-octombrie 2009, acest program cultural va conţine evenimente diversificate, precum dansuri populare, spectacole de teatru, concerte simfonice şi de muzică populară, expoziţii de pictură, artă fotografică, proiecţii de filme, lansări de carte, expoziţii, colecţii şi o mulţime de alte activităţi menite să atragă interesul.
  „Sper din tot sufletul ca evenimentele desfăşurate în cadrul acestui program să ne unească mai mult pentru că doar împreună putem înfrumuseţa acest oraş, putem să facem din el o atracţie turistică a judeţului şi să contribuim cu toţii la dezvoltarea lui.” – a declarat Marius Jurcă, primar al oraşului Lipova.
  Deschiderea oficială a Cetăţii Culturale a fost de un real succes, la eveniment participând şi oficialităţi ale judeţului Arad: Adrian Ţolea – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula – europarlamentar, Marius Göndör – deputat, Călin Bibarţ - prefect, Dorina Chambre – consilier judeţean (comisia de cultură), Ionel Costin – consilier judeţean (comisia de cultură), Năsui Adrian – consilier judeţean, Ana Maria Dumitrean – director Centrul Cultural Judeţean Arad.
  „Timp de şase luni, în Lipova se vor organiza acţiuni, în colaborare cu instituţiile de cultură din judeţul Arad, invitaţi fiind Teatrul „Ioan Slavici”, Teatrul de Marionete, care va susţine primul spectacol chiar în luna mai” – a spus Ana Maria Dumitrean, director al Centrului Cultural Judeţean Arad.
  Evenimentul a debutat duminică printr-o paradă a portului popular, pe traseul Primăria Lipova – Stadionul Şoimii, cu muzică de fanfară şi păpuşi gigant de la Teatrul de Marionete Arad şi a continuat, pe stadion, cu un spectacol deosebit de dansuri populare, susţinut de echipa de dansuri a Primăriei, echipa de dansuri a Clubului Copiilor şi Elevilor Lipova, echipa de dansuri de la Sâmbăteni, echipa de dansuri de la Grupul Şcolar „Atanasie Marienescu” şi echipa de la Grupul Şcolar „Maria Radna”. Programul a continuat cu un spectacol folcloric susţinut de Lucian Drăgan, Margareta Drăgan, Lucian Drăgan jr., Ducu Cărăneanţ, Diana Selagea, Ovidiu Pop, Mihai Leric, Alina Jichiţa, Mina Buga, Florin Ionaşcu, Cristian Sălăşan.
  De pe străzile oraşului, s-a alăturat un număr impresionant de lipovani, care au luat parte la paradă, în această zi de sărbătoare.
  „Lipova şi-a deschis porţile pentru acest eveniment deosebit, pentru a deveni cetate culturală a Aradului. Pe parcursul celor şase luni, vă rugăm să fiţi alături de noi, să demonstrăm că Lipova este un oraş plin de cultură şi de istorie” – a mai declarat Viorel Suciu.
  „Pe de altă parte, vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, ai Centrului Cultural Judeţean Arad şi colegilor mei de la Primăria oraşului Lipova, fiindcă fără dânşii nimic nu ar fi fost posibil” – a mai declarat primarul, Marius Jurcă. Într-adevăr, implicarea Consiliului Judeţean Arad, a Centrului Cultural Judeţean Arad şi a Primăriei oraşului Lipova şi-a spus cuvântul, debutul acestei manifestări fiind unul deosebit, aşteptându-se şi mai mulţi participanţi la acţiunile care urmează.

  Consilier,Vanda Tusa

  (preluat din "Glasul Aradului", 29.04.2009)

   Acum este: Lun 21 Ian 2019 - 18:09