Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  „Make Love, Not Wall!” expozitie de caricatura Mihai Stanescu si lansarea albumului „Best of Stanescu”

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon, Israel

  „Make Love, Not Wall!” expozitie de caricatura Mihai Stanescu si lansarea albumului „Best of Stanescu”

  Mesaj  Admin la data de Sam 31 Oct 2009 - 8:22

  In perioada 1-9 noiembrie, Ambasada Republicii Federale Germania organizeaza Zilele Culturii Germane, eveniment ce se desfasoara sub semnul implinirii a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului. In cadrul acestui eveniment, joi, 5 noiembrie, de la ora 18:00, la Galeria Dalles va avea loc vernisajul expozitiei „Make Love, Not Wall” a renumitului caricaturist Mihai Stanescu si lansarea albumului „Best of Stanescu”.

  Cunoscut pentru lucrarile sale de acida satira la adresa sistemului comunist, Mihai Stanescu participa in cadrul Zilelor Culturii Germane cu o expozitie intitulata „Make Love, Not Wall”, marcand astfel cu umor implinirea a 20 de ani de la disparitia unui simbol al epocii „de trista amintire”. Cu ocazia acestui vernisaj, Mihai Stanescu va lansa albumul „Best of Stanescu”.

  De altfel, afisul evenimentului Zilele Culturii Germane este ilustrat cu o lucrare a artistului din albumul „Acum nu e momentul”, album despre care Mihai Stanescu povesteste ca „a fost conceput in 1989 si multiplicat la Biblioteca Americana la Uzina de Mecanica Fina si la alte institutii care aveau fotocopiatoare un exemplar a ajuns in Franta cu ajutorul atasatului politic al ambasadei SUA si a fost tiparit in decembrie 1989 la editura Bernard Barrault in octombrie 1988 publicasem la aceeasi editura albumul Rire en Roumanie care s-a vandut foarte bine si am fost bucuros pana in 2005 cand un domn mi-a spus ca in acea perioada el lucra la ambasada noastra din Paris si angajatii au fost trimisi in librarii sa cumpere toate exemplarele in afara de 11 bucati pe care le-am luat cu mine si care mi-au fost confiscate la vama Curtici”.

  Expozitia va fi deschisa pina pe 13 noiembrie, artistul sperand sa atraga un public cat mai numeros, atat pe cei foarte tineri, care l-au cunoscut mai degraba in postura de „vanzator de cani”, cit si pe cei care, in anii de dupa 1989, faceau coada pentru un album semnat Mihai Stanescu.

  Accesul este liber, in limita locurilor disponibile.

   Acum este: Vin 14 Dec 2018 - 5:27