Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Iosif Kiraly: Mapping Berlin-Bucharest

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Iosif Kiraly: Mapping Berlin-Bucharest

  Mesaj  Maier la data de Lun 2 Noi 2009 - 10:12

  Un proiect fotografic despre dinamica schimbarii celor doua orase, prezentat in doua expozitii complementare. Acestea pot fi vizitate in perioadele 4-19.11.2009, la Galeria sub_Cărtureşti si 4-30.11.2009, la Galeria Posibilă.


  Vernisaj: miercuri, 4 noiembrie, orele 18:00, Galeria sub_Cartureşti, Str. Arthur Verona, Nr. 13-15
  Discutie informala cu artistul si mic dejun: sambata, 7 noiembrie, intre orele 9:30-12:00, Galeria Posibila, Str. Popa Petre, Nr. 6
  ­­­­­­­------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --
  Dupa 1989 mecanismele vietii personale l-au determinat pe Iosif Kiraly sa calatoreasca sistematic la Berlin, unde de fiecare data s-a oprit cu placere si fascinatie.
  A avut ocazia să observe si sa inregistreze periodic transformarile spectaculoase prin care a trecut acest oras dupa caderea zidului ce il divizase pentru mai multe decenii.

  Bucurestiul, fiind locul in care artistul traieste, a fost subiectul unei monitorizari fotografice continue in aceeasi perioada. Si el a suferit schimbari spectaculoase, uneori dramatice si cu siguranta mult mai haotice decat capitala Germaniei.

  Invitatia lansata de Goethe-Institut de a pune in paralel fotografii realizate in ultimii douazeci de ani, in cele doua metropole, i-a prilejuit o incursiune in propria arhiva de imagini. Artistul a selectat si uneori reconstruit locuri si situatii asa cum le-a cunoscut candva, si cum – unele dintre ele – nu mai pot fi vazute astazi.

  Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:
  Oana Lapadatu – Coordonator Programe Culturale, Goethe-Institut Bucuresti
  tel: 021 311 97 62/82, email: oana.lapadatu@bukarest.goethe.org

   Acum este: Dum 18 Noi 2018 - 12:24