Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  "Etno Junior Fest", Aninoasa, j.Dambovita

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  "Etno Junior Fest", Aninoasa, j.Dambovita

  Mesaj  Maier la data de Mier 4 Noi 2009 - 22:06

  Cea de-a doua ediţie a "Etno-Junior-Fest" (primul festival de muzică etno pentru copii din ţară) s-a bucurat de o largă participare şi de un real succes. Copii din: Cluj, Neamţ, Călărasşi, Ialomiţa, Sibiu, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti au petrecut zile senine, Zile ale Zâmbetului de Copil. Faptul că nu mai doreau să plece din Aninoasa, spunând că este cel mai grozav festival la care au participat, a fost pentru noi cea mai mare bucurie. Recitalul extraordinar al lui Mihai Trăistariu, prezenţele Valeriei Arnăutu sau a Mihaelei Coman (producător la Etno Tv) au fost alte motive de întemeiată bucurie. Aşezăm alături articolul Elenei Oprescu, articol publicat în cotidianul "Dâmboviţa"...

  Aninoasa - Zilele Culturii
  Pentru al doilea an consecutiv, la Aninoasa, in cadrul “Zilelor Culturii”, s-a desfasurat ETNO - JUNIOR - FEST, o superba manifestare ce a reunit evolutiile a zeci de copii din toate colturile tarii. Cu acest prilej, au sustinut recitaluri “Scoala Micilor Vedete”, “Clubul Victoriosilor”, Ansamblul “Vestitorii Aninoasei” si Mihaela Coman, iar, in incheierea serii, Mihai Traistariu a sustinut un recital extraordinar. Au fost organizate expozitiile “Vraja Timpului” - colectia personala de etnografie a Cristinei Ilie si “Cer de copilarie” - colectia de papusi de portelan a familiei Mihalache. A devenit traditie la Aninoasa ca, de mai multe ori pe parcursul anului, diferite manifestari culturale, dedicate diferitelor categorii de varsta, sa reuneasca interpreti din intreaga tara si nu numai, interpreti de inalta tinuta artistica. Nici locuitorii comunei Aninoasa nu se lasa mai prejos, participand cu multa bucurie, in numar foarte mare, la manifestari. Si toate aceste lucruri nu ar fi posibile fara preocuparea constanta in sustinerea actului cultural, a primarului comunei, Constantin Maricescu si, de anul trecut, si cu sprijinul viceprimarului Vasile Holban. De-a lungul timpului, alaturi de Constantin Maricescu, artizanul acestor manifestari a fost, ca si la editia din acest an a Etno- Fest -Junior, Victor Mihalache . Nici institutiile de invatamant din comuna nu au fost uitate, evoluand in cadrul festivalului cu diferite momente artistice.
  Sub indrumarea specialistilor S.A.R.M., cei interesati au putut face observatii astronomice.
  In ansamblu, festivalul se doreste a fi o pledoarie pentru pastrarea traditiilor, cultivarea acestora in cadrul tinerei generatii.

   Acum este: Lun 22 Oct 2018 - 2:21