Cultura pentru toti

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


    "Portrete"

    Maier
    Maier
    Admin


    Numarul mesajelor : 913
    Data de inscriere : 06/02/2009
    Varsta : 75
    Localizare : Ashkelon,Israel

    "Portrete" Empty "Portrete"

    Mesaj  Maier Mar 3 Noi 2009 - 9:57

    Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni anunţă deschiderea unei noi expoziţii

    În luna noiembrie a anului 2009 la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni poate fi vizitată o nouă expoziţie tematică: „Portrete”.
    Organizată în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău expoziţia reuneşte peste 35 de tablouri cu tematica comună PORTRETUL. Portretul ca operă de artă a apărut în pictura românească la început de secol XIX, când influenţa occidentală şi-a făcut simţită din ce în ce mai pregnant prezenţa în spaţiul românesc.
    Realizate de artişti reprezentanţi ai picturii româneşti din secolul XX, tablourile sunt diferite ca stil, cromatică, suport şi tehnică artistică. Dintre aceştia îi amintim pe G.D. Mirea, Gore Mircescu, Brăduţ Covaliu, Sanda Dunca, Petre Bulgăraş, Ion Neagoe (Tuluz). Portretele sunt grupate pe 2 săli, primele fiind reprezentări ale ţăranilor români din diferite zone etnografice ale ţării, în timp ce tablourile expuse în a doua sală prezintă printre altele portrete ale părinţilor, rudelor artiştilor dar şi autoportrete ale pictorilor.
    În completarea expoziţiei MNCR organizează şi un atelier de creaţie, pentru grupuri organizate, în cadrul căruia, sub îndrumarea specialiştilor din muzeu şi cu ajutorul unor materiale auxiliare, copiii şi elevii pot picta ei înşişi portrete. Atelierele se organizează GRATUIT şi participanţii pot lua cu ei portretele pictate. Cele mai reuşite portrete vor fi expuse, cu acordul elevilor care le-au realizat, pe întreaga durată de desfăşurare a expoziţiei, iar cei mai talentaţi vor fi premiaţi. De asemenea oferim posibilitatea profesorilor de desen de a-şi susţine orele în sălile muzeului.
    Atât atelierele cât şi orele de specialitate susţinute de profesori în sălile de expoziţie se organizează pe bază de PROGRAMARE, deoarece spaţiile noastre sunt reduse şi dorim să evităm suprapunerea mai multor grupuri de elevi. Menţionăm că programarea este necesară pentru desfăşurarea în condiţii optime a vizitării expoziţiei şi a atelierelor, perioada de vizitare fiind foarte scurtă.
    Deschiderea expoziţiei va avea loc marţi, 03 noiembrie 2009, la orele 17:30, fiind însoţită de un scurt program artistic susţinut de elevii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, coordonaţi de d-na profesoară Liliana Grosar.
    Expoziţia va putea fi vizitată la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni până la sfârşitul lunii noiembrie 2009. În cazul în care cererea din partea şcolilor, a profesorilor de desen dar şi a altor cadre didactice va fi mare, expoziţia şi atelierele se pot prelungi până în luna decembrie inclusiv.
    Program de vizitare: Marţi – Sâmbătă: 9:00 – 17:00
    Duminică: 10:00 – 15:00
    Luni: închis
    Preţul biletului de intrare: 1 leu – copii, elevi, studenţi, pensionari; 2 lei – adulţi
    Parteneri media: Observatorul de Covasna, Cuvântul Nou.

    Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni
    Sfântu Gheorghe, jud.Covasna
    Str.Gabor Aron , Nr. 16
    Tel. 0267314139
    (adresa de email este ascunsa din motive de securitate)

    www.muzeul-carpatii-rasariteni.ro
    www.muzeul-carpatii-rasariteni.ro

      Data/ora curentă este: Joi 28 Mar 2024 - 12:23