Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  "Conferintele de la Sosea"

  Distribuiţi
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  "Conferintele de la Sosea"

  Mesaj  Maier la data de Sam 7 Noi 2009 - 18:03

  Casa de la tara  Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, reia din noiembrie, ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.


  Conferintele de la Sosea dedicate traditiilor romanesti in prezent vor incerca sa abordeze, fara prejudecati si fara graba, toate aceste probleme si sa sugereze unele interpretari intr-un ciclu de patru dezbateri dedicate casei de la tara.
  Prima dintre acestea, De la camera buna la living, se va desfasura marti, 10 noiembrie, de la ora 18:30, la Clubul Taranului.

  Participa: Vintila Mihailescu, antropolog, Anamaria Iuga, etnolog, Bogdan Iancu, antropolog.

  Satele romanesti sunt, in majoritatea lor, de nerecunoscut dupa 20 de ani de „tranzitie”. In fata acestor schimbari, unii deplang disparitia traditiilor, altii se bucura de modernizarile survenite, iar cativa incep sa vanda dupa retete moderne de marketing traditiile care au facut gloria locului. Unii mai tin inca la morala bunului gospodar, altii au plecat sa se gospodareasca in strainatate. Un lucru este insa clar: locuinta rurala nu mai este ceea ce a fost si toata suflarea satelor isi doreste sa traiasca altfel! Dar cum? Si de ce? Este vorba doar despre o ruptura sau exista si elemente de continuitate? Si iarasi, care si de ce?

  Despre celelalte editii ale Conferintelor de la Sosea puteti gasi texte, fotografii, inregistrari audio si loc de comentat, pe blog la: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/conferinte/


  Parteneri: Clubul Taranului, Cocor Media Channel

  Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Smart FM, 121.ro, Port.ro, Hot News, webpr.ro, LiterNet, Observator cultural

   Acum este: Mier 23 Ian 2019 - 10:23