Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Sala "Traube" (Casa Municipala de Cultura) Medias

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Sala "Traube" (Casa Municipala de Cultura) Medias

  Mesaj  Maier la data de Dum 8 Noi 2009 - 12:48

  Casa de Cultură a Municipiului (Sala Traube) a luat fiinţă în anul 1950, pe lângă Raionul Mediaş. În 1964, în cadrul Casei de Cultură ia naştere Teatrul Popular cu secţii în limbile germană şi maghiară, precum şi o secţie de Teatru de Păpuşi şi una de Teatru de Stradă.

  În anul 1962, Casa de Cultură trece de la Raionul Mediaş la oraşul Mediaş. În această perioadă numărul angajaţilor era de 14 persoane, ajungând în anul 2004 la un număr de doar 4 angajaţi.

  După ce a fost renovată, cu ocazia sărbătoririi întoarcerii acasă a saşilor plecaţi de pe meleagurile medieşene, Sala Traube a fost deschisa în data de 20 mai 2005.

  Sala Traube este destinată tuturor membrilor comunităţii locale, asigură accesul la cultură, educaţie şi la o bună dezvoltare a personalităţii celor care urmăresc spectacolele, indiferent de vârstă, şi în egală măsură.

  Din 2006 îşi desfăşoară activitatea Teatru Popular Mediaş, Ansamblul Folcloric Purtata, formaţiile de rock Never Mind şi Lights, grupul de dans Şoc.


  Sala Traube este structurată astfel :


  1 sală de spectacole cu balcon însumând un număr total de 475 locuri

  Sala de spectacol oferă cadrul ideal pentru desfăşurarea unei game variate de manifestări culturale : spectacole de teatru, concerte de muzică clasică dar şi pop, rock şi dance, serbări şcolare precum şi alte tipuri de activităţi: coferinţe, întruniri publice, proiecţii de film sau diapozitive, etc.

  Dimensiunile scenei ( deschidere 7 m, adâncime 8 m ), sistemul de lumini şi sunet performant şi acustica deosebită a sălii de spectacol permit desfăşurarea în condiţii excelente a tuturor tipurilor de manifestări inclusiv a spectacolelor de dansuri folclorice sau moderne, festivaluri sau alte manifestări de mare anvergură.


  2 cabine

  Cabinele sunt dispuse în spatele scenei şi sunt dotate cu : oglinzi, mese pentru machiaj, scaune, lămpi etc.

   Acum este: Vin 14 Dec 2018 - 5:44