Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  100 minute suedeze

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  100 minute suedeze Empty 100 minute suedeze

  Mesaj  Maier la data de Lun 23 Noi 2009 - 21:29

  Joi, 26 Noiembrie 2009, 19.00

  100 MINUTE SUEDEZE
  proiectie urmata de o sesiune de Q&A cu Catrin Lundqvist

  Curator: Catrin Lundqvist
  Artisti: Magnus Bartas, Loulou Cherinet, Mats Hjelm, Jesper Nordahl, Marika Orenius,
  Lina Selander, Alexander Vaindorf

  De la mijlocul secolului al XX-lea, Suedia a cunoscut o rapida dezvoltare industriala care a contribuit la o economie stabila. Tara a adoptat modelul suedez fapt ce a transformat Suedia intr-un stat cultural,
  social si economic al ajutorului social. Aceasta a fost si perioada in care imigratia a crescut in Suedia datorita nevoii de munca a industriilor suedeze. Suedia nu a mai trecut printr-un razboi de secole. In
  general, suedezilor le displace disputa si prefera sa ajunga la un consens prin discutii. Oamenii vorbesc rar despre ideologia lor politica.
  Aceste idei generale despre peisajul politic suedez, impreuna cu lipsa conflictelor si a nelinistii politice pot face politica un subiect mai putin frecvent pentru artistii suedezi. Astazi, in Suedia, poti gasi mai multi artisti care lucreaza asupra efectelor pe care angajarea politica o are asupra vietii personale la nivel psihologic, decat artisti care lucreaza cu puncte de vedere politice, iar artistii pot gasi interesant lucrul cu fenomene politice sau sociologice in strainatate.

  Catrin Lundqvist este curator la Moderna Museet in Stockholm si curator independent cu propria sa companie Domestic Art.
  La Moderna Museet, lucreaza momentan cu film, video si performance, si organizeaza dezbateri si seminarii despre arta contemporana.

  100 Minute Suedeze va fi proiectat si in data de 7 decembrie 2009, 19.00, la Cluj, Universitatea de Arta, Casa Matei Corvin.

  100 MINUTE este un proiect initiat de Razvan Ion & Eugen Radescu.

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 8:58