Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Casa de Cultura Chitila, j.Ilfov

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Casa de Cultura Chitila, j.Ilfov

  Mesaj  Maier la data de Mar 1 Dec 2009 - 22:58

  Primul Camin Cultural din comuna Chitila a fost infiintat in anul 1963, in cladirea fostului abator situat pe malul paraului Mangu (vizavi de dispensar), avandu-l ca director pe invatatorul Vasile Popa, apoi pe invatatoarea Emilia Visoiu.


  In ciuda conditiilor modeste, Caminul Cultural avea trei formatii cu activitate bogata: cor format din cadre didactice si mamele elevilor de la Scoala 185, formatie de dansuri alcatuita din tinerii comunei si taraf alcatuit din lautarii din comuna.


  Prin contributia locuitorilor ( din asa-zisa contributie voluntara ) s-a construit o noua cladire pentru camin cultural in livada C.A.P., locatia de astazi. Lucrarile constructiei au durat aproape 3 ani. Caminul Cultural a fost dat in folosinta in anul 1968, in ziua de 23 august, cand s-a serbat si Ziua Recoltei.


  Primul director al Caminului Cultural fost profesorul Ion Visoiu, care l-a condus pana in anul 1972. Au urmat apoi directori precum Ion Necsoiu, Ion Anghel, Dumitru Musat sau Doinita Stoica.


  La inceputuri, Caminul Cultural avea 4 formatii artistice: cor, taraf, brigada artistica, dansuri, formatii care au obtinut numeroase premii la concursurile organizate la nivel de Capitala.


  Activitatea s-a diversificat in timp, fiindca in aceeasi cladire functiona si Biblioteca Comunala, care organiza concursuri precum: " Cine stie raspunde ".


  Pe scena Caminului Cultural erau invitati actori vestiti: Florin Piersic, Nicu Constantin, Jean Constantin, Teatrul Giulesti, Ansamblul "Doina" al Armatei.


  In anul 1996, prin hotararea din data de Consiliul Local al comunei Chitila, s-a hotarat schimbarea denumirii din Camin Cultural in Casa de Cultura si a primit numele de Casa de Cultura Tudor Arghezi, datorita faptului ca marele poet Tudor Arghezi a lucrat ca tehnician la Fabrica de Zahar din Chitila, intre anii 1897-1899.
  Noul statut a determinat autoritatile comunei, in special pe primarul Emilian Oprea, sa se ocupe indeaproape de aspectul acesteia. Casa de cultura a fost renovata intre anii 2005 si 2008 de catre Primaria Chitila care a marit scena, a introdus incalzire centrala, a amenajat parcul din fata cladirii si a modernizat sala de spectacol, transformand-o intr-o sala de 250 de locuri.


  Activitatea Case de Cultura s-a diversificat, aici au loc concerte de muzica usoara, si populara, se organizeaza dezbateri pe diferite teme si au loc festivaluri si concursuri.

   Acum este: Vin 14 Dec 2018 - 5:27