Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Casa Culturii "Ion Creanga" Targu Neamt

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Casa Culturii "Ion Creanga" Targu Neamt

  Mesaj  Maier la data de Mier 9 Dec 2009 - 19:17

  Casa Culturii "Ion Creanga" Tirgu Neamt este institutie publica a orasului nostru ce desfasoara o activitate permanenta de conservare, promovare si dezvoltare a valorilor culturale locale. In acest sens, Casa Culturii "Ion Creanga" Tirgu Neamt:
  •organizeaza si desfasoara activitati cultural - artistice si de educatie permanenta,
  •infiinteaza si sustine formatii artistice de amatori si se implica in descoperirea si promovarea talentelor locale,
  •organizeaza activitati de documentare, expozitii si desfasoara lucrari de educatie civica si informare a publicului,
  •se implica activ in conservarea si promovarea traditiilor locale si a folclorului autentic specific zonei si nu numai,
  •organizeaza si desfasoara cursuri de formare profesionala continua.


  In cadrul Casei Culturii "Ion Creanga" functioneaza Ansamblul Folcloric "Ozana", pregatit de instructorul Danica Gatlan, ansamblu ce a luat fiinta in anul 1991. Ansamblul cuprinde grup de dansatori, taraf si solisti vocali. Membrii ansamblului sunt elevi ce invata dansuri populare moldovenesti si din alte zone ale tarii, conservand si promovand folclorul romanesc autentic. Prin originalitate si inalta tinuta artistica, Ansamblul "Ozana" s-a facut remarcat atat pe plan local, national cat si international, participand la numeroase Festivaluri folclorice si obtinand premii si distinctii.
  De asemenea, in cadrul Casei Culturii "Ion Creanga" functioneaza o Fanfara ce are la pupitrul dirijoral pe dl. prof. Mihai Atomei, fanfara nelipsita de la majoritatea manifestarilor culturale ale orasului spre incantarea tuturor ascultatorilor.
  In cadrul Universitatii Populare "Ion Creanga", care activeaza pe langa Casa Culturii se desfasoara cursuri de operatori calculatoare, coafura-frizerie, manichiura, bucatari-ospatari, instrumente muzicale, teatru, limbi straine etc.

  OBIECTIVE STRATEGICE


  •continuarea si dezvoltarea manifestarilor culturale traditionale,
  •implicarea activa in organizarea si desfasurarea de noi festivaluri, concursuri, spectacole, simpozioane, lansari de carte, expozitii,
  •atragerea de tinere talente in formatiile artistice proprii si infiintarea de noi formatii, precum si sprijinirea acestora pentru participarea la concursuri si festivaluri nationale sau internationale,
  •reinnoirea protocoalelor de buna colaborare cu institutiile scolare locale si asigurarea unui cadru de manifestare si emancipare a elevilor, in vederea descoperirii si promovarii valorilor artistice locale, atragerea si stimularea cadrelor didactice, ca formatori ai noii generatii, in activitatile organizate de institutia noastra,
  •organizarea de activitati dedicate persoanelor varstnice, atragerea si implicarea acestora in viata culturala tirgnemteana,
  •organizarea de noi activitati in parteneriat cu asociatii culturale si turistice europene, ne propunem sa devenim un promotor al culturii europene si universale in plan local,
  •desfasurarea de cursuri de educatie a adultilor prin Universitatea Populara "Ion Creanga" si identificarea de noi oportunitati si cerinte privind domeniile de calificare cerute de piata muncii locale.
  •transformarea manifestarii culturale "Parada Datinilor si Obiceiurilor de Anul Nou" in "Festivalul Obiceiurilor si Traditiilor de Anul Nou", ce va avea ca scop conservarea datinilor, obiceiurilor si traditiilor de Anul Nou din zona orasului Tirgu Neamt si imprejurimi, atragerea tinerilor spre invatarea si continuarea acestor traditii.
  •transformarea traditionalei manifestari "Zilele Cetatii Neamt", intr-un "Festival Medieval - Cetatea Neamtului", prin care zeci de cavaleri, domnite, artisti populari sau trubaduri se vor pregati sa ofere tirgnemtenilor spectacole de animatie, demonstratii, concerte, piese de teatru si ritualuri inedite, ce vor aduce aminte de legenda marelui nostru Voievod "Stefan cel Mare".

  •organizarea anuala a Galei olimpicilor tirgnemteni, activitate prin care, cei mai buni elevi din scolile din oras impreuna cu dascalii lor vor fi premiati, ca o incununare si recunoastere pentru munca si efortul depus pentru obtinerea de rezultate deosebite la olimpiade si concursuri.

   Acum este: Vin 14 Dec 2018 - 5:28