Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Biblionet si ANBPR se alatura sustinatorilor programului e-aptitudini

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Biblionet si ANBPR se alatura sustinatorilor programului e-aptitudini Empty Biblionet si ANBPR se alatura sustinatorilor programului e-aptitudini

  Mesaj  Maier la data de Mier 16 Dec 2009 - 18:38

  Romanii sunt motivati sa deprinda noi abilitati IT.

  Centrul de Informare Europeana din Bucuresti a gazduit, joi, 10 decembrie 2009, un eveniment de presa dedicat programului e-aptitudini, program pilot deschis tuturor celor interesati de perfectionarea abilitatilor IT, atat furnizori de solutii, cat si beneficiari.

  Demarat in luna octombrie de catre Fundatia Junior Achievement, acest proiect a antrenat ca parteneri o serie de organizatii, intre care Microsoft Romania, Fundatia EOS Romania, Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, Fundatia Nadia Comaneci si APDETIC.

  Cu ocazia bilantului de sfarsit de an, organizatorii au anuntat implicarea, recenta, in proiect a Fundatiei IREX Romania, recunoscuta pentru implementarea proiectului Biblionet la nivel national. Oferta este deschisa si Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice (ANBPR) din Romania, organizatie care va sustine, impreuna cu IREX, extinderea programului e-aptitudini in bibliotecile pubice, pentru a deveni centre e-aptitudini.

  „Suntem onorati sa putem contribui, cu facilitarea partenerilor nostri de la IREX Romania, la replicarea conceptului e-aptitudini in reteaua bibliotecilor publice. Avem resursele si capacitatea de a sprijini aceasta initiativa si o vom face. In plus, in actualul context socio-economic european, institutia bibliotecii nu poate fi omisa din ecuatia informatizarii si a educatiei in domeniul IT&C”, a declarat Doina Popa, Presedinte ANBPR.

  In cadrul evenimentului au fost facute publice si rezultatele studiului IDC „Post criza: e-aptitudinile sunt necesare pentru a conduce Europa spre o societate inovativa” privind imperativul dezvoltarii de competente IT pe trei niveluri de complexitate – de baza, intermediar si profesional. Studiul a relevat ca, in 2015, 90% din locurile de munca din Europa vor reclama cel putin cunostinte informatice de baza.

  Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

  Despre e-aptitudini - e-aptitudini este un program conceput ca raspuns la evolutia societatii actuale si isi propune sa ofere membrilor comunitatii, indiferent de varsta, pregatire si profesie, posibilitatea de a invata continuu, de a-si forma deprinderile necesare utilizarii calculatorului si a mijloacelor IT, precum si de perfectionarea acestora.

  Mai multe informatii gasiti pe www.anbpr.org.ro.

   Acum este: Vin 3 Apr 2020 - 7:42