Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Chanel dupa Chanel

  avatar
  Fundatia Calea Victoriei

  Numarul mesajelor : 5
  Data de inscriere : 06/01/2010

  Chanel dupa Chanel Empty Chanel dupa Chanel

  Mesaj  Fundatia Calea Victoriei la data de Lun 18 Ian 2010 - 20:19

  un eveniment cu Mihai Cosmatchi.

  Fundatia Calea Victoriei va invita la un eveniment interactiv despre o mare creatoare de moda care a revolutionat moda secolului XX: Coco Chanel.

  Nascuta intr-o familie de tarani, ingrijita la orfelinat, Gabrielle Bonheur Chanel avea sa cunoasca capete incoronate si sa revolutioneze vestimentatia feminina. Din relatia cu ducele Dimitri al Rusiei, a ramas cu gustul tesaturilor opulente, in stil bizantin. De la Ducele de Westminster a invatat sa aprecieze tweedul si sa dea importanta confortului. La incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, relatia sa cu un ofiter german o sileste sa se exileze in Elvetia.

  Paradoxal, femeia cea mai emancipata a vremii si-a ratat visul ei cel mai mare: casatoria si copiii. Insa a triumfat in impunerea originalitatii sale. Timp de o jumatate de secol, Chanel foloseste noi tesaturi, schimba formele hainelor, le simplifica detaliile. Una dintre primele femei care se bronzeaza, Coco creeaza haine potrivite pentru sport, pentru plaja, are curajul sa poarte bijuterii ieftine dar si reinterpreteaza si continua in mod spectaculos traditia bijuteriilor din perle.


  Mihai Cosmatchi detine master in antropologia obiectului si muzeologie, Muzeul National de Istorie Naturala, Paris si master in Management si Politici Culturale la Universitatea Lyon 2 Lumiere. A absolvit Facultatea de Litere din Bucuresti, cu licenta in Comunicare si Relatii Publice. A lucrat la Muzeul National de Istorie Naturala, Paris (2007). A facut un training in Relatii Publice in domeniul cultural la "The Kreisberg Group", New York - agentie de presa si relatii publice (2006-2007). A fost asistent cultural la Institutul Francez din Bucuresti (2001-2004).
  Data: 26 ianuarie, 18:30
  Taxa: 30 ron - adulti /25 ron - elevi, studenti
  Loc: fundatie - Intrarea Pristolului, nr 3
  Inscriere la - contact@victoriei.ro
  Chanel dupa Chanel Coco_chanel1

   Acum este: Vin 3 Apr 2020 - 7:11