Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  "Tinere talente" in muzica si arta plastica

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  "Tinere talente" in muzica si arta plastica

  Mesaj  Maier la data de Dum 7 Feb 2010 - 18:50

  Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza a treia editie a proiectului de burse Tinere Talente

  Fundatia Principesa Margareta a Romaniei invita tineri muzicieni si artisti plastici la o noua selectie in cadrul programului de burse Tinere Talente.

  "Tinere talente" sustine si promoveaza tineri artisti din familii cu venituri mici, ce nu isi pot dezvolta potentialul din cauza lipsurilor materiale.

  In 2010, 10 muzicieni si 10 artisti plastici cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani:
  - vor primi burse de studiu de pana la 2000 EURO/an care sa acopere costurile necesare dezvoltarii potentialului artistic (materiale si instrumente, taxa pentru participarea la cursuri, concursuri, etc.);
  - vor participa la o tabara de creatie unde vor pregati un proiect artistic/ spectacol interidsciplinar pe o tema data. Spectacolul va fi pus in scena la finalul proiectului in cadrul unui eveniment organizat de fundatie;
  - vor fi sustinuti si promovati de fundatie: prin intermediul evenimentelor, prin facilitarea interactiunii si colaborarii cu artisti de renume si personalitati recunoscute in domeniul artistic ales.

  CINE POATE APLICA PENTRU BURSELE TINERE TALENTE

  Copii si tineri, cu varsta intre 14 si 24 de ani, care studiaza in Bucuresti la liceele, universitatile si scolile de muzica si arte plastice si care provin din familii cu posibilitati materiale reduse, fapt ce determina ca acestia sa aiba dificultati in dezvoltarea si perfectionarea artistica precum si in promovarea talentului lor.

  Procesul de selectie al candidatilor va cuprinde trei etape:
  - trimiterea dosarelor de candidatura – pana la data de 15 februarie 2010
  - preselectia: analiza dosarelor, realizata de echipa proiectului - pana la data de 1 martie
  - selectia: realizata de un juriu de specialitate – in luna martie 2010

  CUM APLICI

  Trimitand pana la data de 15 februarie dosarul de candidatura ce va cuprinde:

  1. Scrisoare de intentie, ce va contine informatii legate de:
  - situatia socio-materiala a candidatului (venitul pe membru de familie, situatii speciale in familie ca de exemplu parinti, frati bolnavi al caror tratament este foarte costisitor etc.). Vor fi solicitate acte doveditoare in cazul preselectiei;
  - tipul de sprijin necesar si suma solicitata, in functie de sectiunea la care se inscrie; acestea vor fi evaluate de catre un juriu profesionist.

  2. Curriculum vitae cu mentionarea diplomelor obtinute la concursuri etc.

  3. O scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate, care va face referire la:
  - calitatile artistice ale tanarului;
  - calitatile umane (de exemplu: perseverenta, dedicatie, punctualitate, respectul fata de ceilalti, etc.)
  - in scrisoarea de recomandare, profesorul va confirma faptul ca sprijinul solicitat de candidat este necesar pentru evolutia profesionala a candidatului.

  Dosarul complet se trimite:
  - pe mail la adresa mugurel.margarit@principesa.ro in atentia Mugurel Margarit
  - prin posta, pe adresa Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, C.P. 67-35, cod 010224, Bucuresti, pana la data de 15 februarie 2010 (data postei)

  Doar candidatii care au trecut de etapa preselectiei (analiza dosarelor) vor fi contactati la numraul de telefon mentionat in CV pana la data de 01 martie 2010.

  Selectia va avea loc in martie si va fi realizata de un juriu specializat pe baza unui interviu si a unei probe practice/ analiza portofoliilor.

  Informatii actualizate despre bursele Tinere talente veti gasi pe www.fpmr.ro/tineretalente

  Bursele Tinere Talente sunt oferite in anul 2010 cu sprijinul: Class Living, Mercedes Benz, BRD, Residence Hotels, Cramele Halewood, Hiparion Magazines, Centrul Medical Unirea, Velvet Dental, Intercontinental, Kensington, Diverta, Ticketpoint, OMD, PricewaterhouseCoopers Romania, HP Romania, Petrom SA, Mercury360, RBS Bank si ISS Facility Services.

   Subiecte similare

   -

   Acum este: Vin 14 Dec 2018 - 5:26