Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Programul "Biblionet"

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Programul "Biblionet" Empty Programul "Biblionet"

  Mesaj  Maier la data de Mier 10 Feb 2010 - 22:14

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Programul "Biblionet" Empty 24 de noi judete – au intrat in programul Biblionet de informatizare a bibliotecilor publice

  Mesaj  Maier la data de Lun 29 Mar 2010 - 22:17

  Pe 25 martie 2010, s-a desfasurat Conferinta de presa comuna a Ministerului Culturii si a organizatorilor programului Biblionet – Lumea in biblioteca mea.

  Ministrul Kelemen Hunor si Directorul Biblionet, Paul Andre Baran, au anuntat public judetele declarate admise in cea de-a doua runda a programului de informatizare a bibliotecilor.

  La conferinta au participat directori ai bibliotecilor publice admise in primul val, aplicanti in cea de-a doua runda a programului, parteneri si sustinatori ai Biblionet din zona ONG si de business, reprezentanti ai ANBPR, precum si jurnalisti.

  In urma evaluarii candidaturilor de catre un juriu mixt de experti, toate cele 24 de judete au indeplinit conditiile de eligibilitate si s-au calificat pentru a doua runda de implementare a Biblionet. Cele 24 de judete declarate admise sunt: Alba, Arad, Arges, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Cluj, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Mures, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui si Vrancea.

  Reprezentantii Biblionet au afirmat ca s-au facut progrese considerabile in pregatirea aplicatiilor si ca cele 12 biblioteci admise in primul val au oferit un model extrem de bun pentru ceilalti candidati. Astfel, cea de-a doua runda a relevat o serioasa implicare a bibliotecilor judetene si locale in indeplinirea cerintelor metodologice ale programului, de la completarea aplicatiei on-line, redactarea scrisorii de intentie, pana la interviurile sustinute cu reprezentantii Biblionet in teritoriu.

  Programul Biblionet – lumea in biblioteca mea are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 5 ani. Biblionet este un parteneriat intre IREX, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Fundatia EOS (Educating for an Open Society), Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si bibliotecile publice romanesti.

  Microsoft Corporation va dona software in valoare de aproximativ 15 milioane de dolari catre bibliotecile selectate in program, in cadrul initiativei globale de inzestrare a comunitatilor cu tehnologie accesibila si utila.

  Mai multe informatii despre program puteti citi pe biblionet.ro si pe anbpr.org.ro.
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Programul "Biblionet" Empty Conferinta Generala ANBPR – etapa in agenda europeana e-Skills 2010

  Mesaj  Maier la data de Mier 14 Apr 2010 - 19:10

  ANBPR anunta organizarea Conferintei Generale cu tema e-Aptitudini prin biblioteca publica, care se va desfasura in intervalul 22-24 aprilie a.c., la Gura Humorului, judetul Suceava.

  Evenimentul va aduce in dezbatere necesitatea perfectionarii in domeniul IT&C a personalului bibliotecar si capacitatea bibliotecilor publice de a contribui la dobandirea de competenţe electronice de catre utilizatori. La conferinta sunt asteptate sa participe importante personalitati ale domeniului biblioteconomic, dar si reprezentanti ai unor cunoscute companii IT, ONG-uri si oficialitati locale. Vor sustine, de asemenea, prezentari o serie de experti din tara si strainatate, recunoscuti pentru contributia lor la modernizarea de fond a bibliotecii.

  In noile circumstante tehnologice, sistemul bibliotecilor publice din Romania reprezinta un mediu profesional de confluenta intre traditie si inovatie. Odata cu conectarea bibliotecilor la instrumentele IT&C moderne, prin intermediul Biblionet, aceste institutii vor putea dezvolta mult mai rapid si la scara nationala conceptul de centru de dezvoltare comunitara si de acces public la informatie.

  Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

  Programul Biblionet – lumea in biblioteca mea are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 5 ani. Biblionet este un parteneriat intre IREX, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Fundatia EOS (Educating for an Open Society), Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si bibliotecile publice romanesti. Microsoft Corporation va dona software in valoare de aproximativ 15 milioane de dolari catre bibliotecile selectate in program, in cadrul initiativei globale de inzestrare a comunitatilor cu tehnologie accesibila si utila.

  Continut sponsorizat

  Programul "Biblionet" Empty Re: Programul "Biblionet"

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Joi 27 Feb 2020 - 13:45