Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Clubul pensionarilor din Vatra Dornei, jud.Suceava

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul pensionarilor din Vatra Dornei, jud.Suceava Empty Clubul pensionarilor din Vatra Dornei, jud.Suceava

  Mesaj  Maier la data de Mar 16 Feb 2010 - 15:26

  Miercuri, 1 noiembrie 2006, la ora 12:00, la Casa de Cultură s-a deschis oficial Clubul Pensionarilor. Ideea înfiinţării acestui club există încă din anul 2004, în luna decembrie fiind aprobată şi o hotărâre de consiliu în acest sens. În municipiul Vatra Dornei trăiesc peste 5000 de pensionari. Bătrânii pensionari fac parte din acea categorie cu cel mai mare risc de a nu-şi depăşi această condiţie şi anume, pe de o parte din cauze care ţin de elemente fizice – sănătate, condiţie fizică, dinamism scăzut – şi pe de altă parte de condiţii psihice specifice – părăsirea unei situaţii cu un anumit grad de siguranţă – loc de muncă, poziţie socială, trecerea de la un tip de activităţi la altul sau de la activitate la pasivitate, ceea ce creează disconfortul sentimentului inutilităţii şi complexe ce sunt foarte greu de depăşit.

  În momentul de faţă pensionarii sunt categoria socială cea mai numeroasă şi ca atare necesită o atenţie specială.

  În Club, pensionarii vor putea desfăşura diverse activităţi: petrecerea timpului liber – jocuri de şah, table şi rummy, atragerea în diverse activităţi, găsirea în comun a unor soluţii care la nivel individual îi depăşesc pe fiecare în parte, schimburi de experienţă reciproce.

  Primarul municipiului le-a urat „bun venit” în casă nouă pensionarilor şi i-a îndemnat ca, de fiecare dată când au probleme, să se adreseze primăriei sau consiliului local, care i-a sprijinit în realizarea acestui deziderat.

  Au luat cuvântul câţiva pensionari care au mulţumit tuturor celor implicaţi în amenajarea acestui club, după care au ciocnit câte un pahar de şampanie.

  Valoarea totală a cheltuielilor de amenajare a Clubului Pensionarilor şi reamenajare a holului Casei de Cultură a ajuns la circa 52000 RON.

  Le urăm pensionarilor multă sănătate şi să se simtă bine în casa nouă.

  (preluat din "Crai nou" nr.4297, joi 02 noiembrie 2006)

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 10:20