Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  In Cluj-Napoca functioneaza trei Cluburi ale Pensionarilor

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  In Cluj-Napoca functioneaza trei Cluburi ale Pensionarilor Empty In Cluj-Napoca functioneaza trei Cluburi ale Pensionarilor

  Mesaj  Maier la data de Mar 16 Feb 2010 - 17:02

  Beneficiază de serviciile Centrelor de Zi pentru Vârstnici şi ale Cluburilor Pensionarilor, persoanele de vârsta a treia care au domiciliul în municipiul Cluj-Napoca. În cadrul centrelor de zi se desfăşoară multe activităţi activităţi culturale şi sociale, se susţin spectacole, se desfăşoară competiţii de şah, rumy, table, se desfăşoară un cerc de pictură, sunt sărbătorite zilele de naştere. Tot aici li se oferă şi de servicii medicale precum kinetoterapie sau gimnastică medicală. De asemenea, periodic se organizează mici excursii şi activităţi în aer liber. ,,Cluburile pensionarilor sunt puţin mai restrânse ca spaţiu, însă le permit beneficiarilor să se întâlnească mai aproape de casă, să nu fie nevoiţi să parcurgă distanţe mari pentru a beneficia de condiţii plăcute pentru petrecerea timpului” a declarat primarul municipiului.

  În jur de 1200 de persoane beneficiază în mod direct de facilităţile oferite de către aceste instituţii, iar numărul acestora este în creştere, pe măsură ce se află de existenţa lor. Este vorba despre persoane înscrise ca membri în Cluburi, active la evenimentele organizate aici.

  Până în acest moment la nivelul oraşului Cluj-Napoca mai există două centre de zi, unul pe strada Ştefan Octavian Iosif nr. 1-3, iar cel de al doilea, pe strada Decebal nr. 21, precum şi două cluburi ale pensionarilor: în Mărăşti pe strada 2 Decembrie 1989, la nr. 108 şi în Someşeni pe strada Traian Vuia nr.49.

  La cluburile din Mărăşti, la cel din Someşeni şi acum, la Clubul pensionarilor din Zorilor, strada Pasteur nr. 77 se organizează competiţii de şah, rummy, table, se poate citi presa, se vizionează programe TV, sau se organizează întâlniri cu personalităţi din domeniul artei şi culturii.

  „Consider că este este foarte important pentru toată comunitatea locală ca aceste centre şi cluburi să existe” a declarat primarul Sorin Apostu .

  Prin compartimentare, la clubul pensionarilor din Zorilor s-a obţinut un birou, un oficiu, două săli pentru desfăşurarea activităţilor de recreere şi două grupuri sanitare.

   Acum este: Lun 30 Mar 2020 - 10:21