Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Bastionul Croitorilor este noul Centru de cultură urbană al oraşului Cluj-Napoca

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Bastionul Croitorilor este noul Centru de cultură urbană al oraşului Cluj-Napoca Empty Bastionul Croitorilor este noul Centru de cultură urbană al oraşului Cluj-Napoca

  Mesaj  Maier la data de Lun 22 Feb 2010 - 22:22

  După mai bine de un an şi jumătate de la începerea lucrărilor de restaurare, Bastionul Croitorilor (str.Baba Novac nr.35) a fost redeschis vineri in prezenţa ministrului culturii, Theodor Paleologu, şi a prim-ministrului Emil Boc, ca un centru de cultură urbană ce va găzdui expoziţii, conferinţe, dar şi o cafenea şi o bibliotecă specializată.

  Lucrările de reabilitare au început în septembrie 2007 şi au costat două milioane de lei. Spaţiul a fost reorganizat astfel: o sală de conferinţe de minim 70 de locuri la nivelul I, o bibliotecă specializată la nivelul II, un spaţiu tehnic şi logistic la nivelul III şi o cafenea la subsol.

  "Practic inaugurăm astăzi nu doar restaurea Bastionului Croitorilor, ci noul Centru de Cultură Urbană al Clujul. Este un spaţiu în care vor avea loc dezbateri publice şi expoziţii şi care dorim să devină un punct de atracţie bine ancorat în harta turistică a judeţului, atât pentru turişti cât şi pentru clujeni. Planul nostru e să realizăm mai multe trasee turistice, care să înceapă din Piaţa Muzeului sau de la zidul cetăţii. Clujul are monumente cu care să se laude şi vrem să le evidenţiem şi care sunt pe o listă de aşteptare", a explicat primarul, Sorin Apostu. "Pentru promovarea acestui Centru de Cultură Urbană vom fi deschişi la majoritatea evenimentelor organizate de muzee, universităţi, organizaţii non-guvernamentale şi nu numai. Vom oferi spaţiu gratuit în cadrul acestui nou centru de cultură urbană, fie că este vorba despre o expoziţie, conferinţe sau dezbateri, despre tot ceea ce ţine de interesul public. Intenţia noastră este ca Bastionul Croitorilor să reintre în circuitul cultural şi turistic al oraşului şi cred că, prin strategia pe care am adoptat-o, vom reuşi acest lucru", a informat Primarul.

  Clujenii vor putea admira şi un steag original de pe vremea breslei croitorilor, găsit chiar în incinta bastionului în urma lucrărilor de restaurare. În timp ce originalul este păstrat la interior, o copie a fost plasată la intrare chiar de către primarul Sorin Apostu.

  alexandra.groza@clujeanul.ro

   Acum este: Vin 3 Apr 2020 - 5:13