Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Teatru centenar din Deva, in renovare din ... 1987 !

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Teatru centenar din Deva, in renovare din ... 1987 !

  Mesaj  Maier la data de Vin 26 Feb 2010 - 21:47

  Teatrul absurdului, la Deva. Fără actori, dar cu director, teatrul din oraş este renovat continuu de peste 20 de ani. Anul acesta se lucrează din nou la faţadă, refăcută şi în urmă cu cinci ani.

  Atunci când va fi gata, Teatrul din Deva va avea, spune directorul său, cea mai modernă sală de spectacole din România. Actorii au fost însă disponibilizaţi anul trecut, pentru ca salariile lor să fie folosite la renovare.

  Construit în 1911, Teatrul din Deva a devenit, în ultimii 20 de ani, principalul actor al propriei piese absurde. Renovarea clădirii de patrimoniu a început în 1987 şi nu s-a încheiat nici până acum. Renovat în urmă cu mai puţin de cinci ani pe zeci de miliarde de lei vechi, exteriorul clădirii este acum, din nou, în reparaţii. Muncitorii lucrează de această dată la faţadă şi la acoperiş.

  "Nu a fost reparat în totalitate, a fost reparat parţial şi nu corespundea conform cerinţelor", a declarat Nelu Ardelean, directorul Teatrului din Deva.

  Anul trecut, toţi cei 80 de angajaţi ai instituţiei au fost disponibilizaţi, pe motiv că trebuie făcute economii pentru finalizarea lucrărilor. Singurul care şi-a păstrat postul a fost directorul.

  Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat, din bugetul pe 2010, 9 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de renovare a clădirii teatrului. Inaugurarea este programată pentru toamna acestui an, atunci când teatrul va dispune de cea mai modernă sală de spectacole din ţară şi va monta piese cu actori-colaboratori.

  (preluat din www.realitatea.net)

   Acum este: Vin 14 Dec 2018 - 5:27