Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  "Cartea lunii", concurs literar pentru cei mici din Piatra Neamt

  Distribuiţi
  avatar
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 70
  Localizare : Ashkelon,Israel

  "Cartea lunii", concurs literar pentru cei mici din Piatra Neamt

  Mesaj  Maier la data de Dum 28 Feb 2010 - 12:21

  În cadrul Secţiei Împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Judeţene "G. T. Kirileanu" va avea loc astăzi, de la ora 15, finala primei ediţii a concursului "Cartea lunii". Manifestarea urmăreşte popularizarea unor opere literare celebre în rândul celor mai mici cititori prin propunerea de către organizatorii concursului a câte unui titlu cât mai atractiv pentru copii.

  Cartea lunii februarie este "Micul Prinţ" a cunoscutului scriitor francez Antoine de Saint-Exupéry. Povestea e simplă şi frumoasă: scriitorul, rămas în pană de motor cu avionul său, îşi imaginează o întâlnire în deşert cu "Micul Prinţ", un copil venit de pe o altă planetă şi care, spre deosebire de cei mai mulţi pământeni, crede în valorile eterne ale iubirii şi prieteniei.

  Copiii care s-au înscris la concurs pe parcursul lunii februarie vor trebui să demonstreze nu numai că au citit cartea, ci mai ales că au înţeles mesajul scriitorului. Ei vor primi câte un mic chestionar cu 9 întrebări, formulate astfel încât să permită departajarea concurenţilor. Concurenţii care vor oferi cele mai complete răspunsuri vor fi premiaţi de către organizatori, cu cărţi.

  Într-o primă etapă, concursul va continua până în luna iunie, când se încheie şi anul şcolar. Cărţile lunii vor fi stabilite în funcţie de valoarea literară a textului şi nu în ultimul rând de preferinţele cititorilor.

  Sabina DAMIAN, "Realitatea media", 25.02.2010

   Acum este: Vin 18 Ian 2019 - 14:01