Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Nordic FilmFest prezinta cele mai apreciate productii cinematografice din Europa de Nord!

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Nordic FilmFest prezinta cele mai apreciate productii cinematografice din Europa de Nord! Empty Nordic FilmFest prezinta cele mai apreciate productii cinematografice din Europa de Nord!

  Mesaj  Maier la data de Sam 26 Feb 2011 - 12:51

  Asociatia Culturala Macondo impreuna cu Clorofilm organizeaza la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, in perioada 24-27 februarie 2011, Nordic FilmFest - o selectie de productii recente remarcabile din tarile Europei de Nord. Selectia cuprinde filme de animatie pentru copii, filme multipremiate la festivalurile internationale si trei premiere absolute: Nimic personal / Nothing personal, de Urszula Antoniak - filmul din deschiderea festivalului, Haarautuvan rakkauden talo / The House Of Branching Love / Iubiri incrucisate, de Mika Kaurismäki si Låt den rätte komma in / Let the Right One In / Legaturi de sange, de Tomas Alfredson care va marca si inchiderea festivalului.

  A doua zi din festival este dedicata portretului Mika Kaurismäki. Vom incepe cu doua documentare nascute din pasiunea regizorului pentru Brazilia, jazz, flamenco si tango: Brasileirinho – Grandes Encontros do Choro / In ritm brazilian si Sonic Mirror / Muzica magica in care muzica si ritmul sunt vazute ca o cale de comunicare fundamentala a omenirii. Muzica este emotie, comunicare. Muzica are identitate. Muzica ca un limbaj universal pentru a exprima speranta, dragostea, bucuria si ambitia. In incheierea zilei dedicate regizorului, va asteptam la proiectia in premiera a filmului semnat de acelasi autor: Haarautuvan rakkauden talo / The House Of Branching Love / Iubiri incrucisate.

  Selectia peliculelor indica directiile cinematografice pe care merg cei mai apreciati cineasti din Europa de Nord. Filmele prezinta subiecte variate, de la povesti emotionante despre singuratate, gelozie, divort, la povestile pentru copii, in care regasim placerea de a ne aventura in lumea plina de peripetii a insectelor si a plantelor sau filme despre puterea de a o lua de la capat si despre prietenii neasteptate.

  Toate filmele sunt prezentate in versiune originala, cu subtitrare in limba romana.

  Pretul unui bilet intreg este de 10 lei, iar pentru studentii pana in 25 de ani de 7 lei.

  Programul integral al evenimentului poate fi accesat pe website: www.ncrr.ro sau www.muzeultaranuluiroman.ro si va fi adaugat zilnic pe facebook, pe pagina Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

  Nordic FilmFest este organizat de Asociatia Culturala Macondo si Clorofilm, cu sprijinul High Five International Cinema Distribution Support si Media European Commission.

   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 1:52