Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Seria "Dialoguri cu Mentori"

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 72
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Seria "Dialoguri cu Mentori" Empty Seria "Dialoguri cu Mentori"

  Mesaj  Maier la data de Vin 4 Mar 2011 - 21:40

  Vasile Aurel, singurul ghid al cetatii dacice Sarmizegetusa, care a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile si Muntii Orastiei si viata ce au avut-o dacii pe genunchii lui Hadrian Daicoviciu, marele arheolog si istoric care a depus o munca susținuta de cercetare dedicata aproape exclusiv istoriei Daciei dinainte și dupa cucerirea romana.

  Cum s-a intamplat? Ei bine, profesorul Daicoviciu, in timpul lucrarilor sale de zeci de ani de cercetari arheologice in zona, a fost gazduit de matusa sa, in Muntii Orastiei, pe un munte cu o priveliste rapitoare si, copil fiind, atat de mult i-a placut de profesor si de povestile lui despre daci, incat a ramas sa-i uceniceasca si a copilarit la matusa lui.

  Vasile are capacitatea de a-ti trezi intelegerea pentru viata strabunilor. Dar nu ca din carti, ci din viata traita. Veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru vechi, al strabunilor, pe care speram sa invatam sa-l iubim.

  La eveniment sunt invitati 60 de copii, cu varste de la 9 la 14 ani, ce fac parte din Centrul Gifted Education, proiect derulat de organizatia non-profit IRSCA Gifted Education in sectorul 6, Bucuresti, din toamna anului 2010. Prin acesta se urmareste completarea educatiei de stat prin programe gandite sa-i ajute pe copiii „gifted” sa se dezvolte armonios.


  Despre Seria Dialoguri cu Mentori

  Seria Dialoguri cu Mentori, compusa din intalniri saptamanale de cate o ora si 30 de minute, face parte din programul Centrului de Inovatie Didactica lansat de IRSCA Gifted Education in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6 in 2010 si a fost gandita pentru a le da copiilor sansa de a se intalni cu personalitati care sa le foloseasca drept mentori sau cu talente din domenii diverse care sa imparta cu ei cunostinte importante. Practic este un modul de formare care va aduce o extraordinara valoare adaugata proiectului, reprezentand o ocazie speciala pentru copiii selectionati la Scoala de Excelenta sa intre in dialog timp de 1-2 h/ intalnire, cu oameni autentici, oameni realizati, cu succes profesional, uman sau social. Impactul este unul dintre cele mai importante pentru viata acestor copii, prin formarea unor modele de viata autentice.


  Seria Dialoguri cu Mentori, care a ajuns la intalnirea nr. 9, este cooordonata de Paul Dumitru, freelancer in comunicare si jurnalism. Propuneri privind persoane talentate care sa vina sa le vorbeasca copiilor pot fi trimise la adresa paul.sdumitru[at]gmail[punct]com.


  Adresa Centrului de Inovatie Didactica (CID) este: Str. Pascani nr. 6, in cadrul Scolii 155 “Preasfanta Fecioara Maria”. De asemenea, informatii si fotografii despre proiect pot fi gasite la adresa www.giftededu.org.

  Intalnirea va avea loc intre orele 18.30 – 19.30, luni, 29 Noiembrie la CID.

  Despre Programul de Inovatie Didactica lansat de IRSCA Gifted Education in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6 dedicat dezvoltarii educatiei de inalta performanta:
  www.giftededu.org/primul


  Date de contact:

  Paul Dumitru, jurnalist
  +40 749 159 051
  paul.sdumitru@gmail.com

   Acum este: Mier 23 Sept 2020 - 15:49