Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Concurs de Debut Literar UniCredit - o initiativa culturata pentru autorii romani

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Concurs de Debut Literar UniCredit - o initiativa culturata pentru autorii romani Empty Concurs de Debut Literar UniCredit - o initiativa culturata pentru autorii romani

  Mesaj  Maier la data de Joi 24 Mar 2011 - 17:57

  Asociatia Catalist si UniCredit Tiriac Bank au dat miercuri startul inscrierilor la cea de-a patra editie a Concursului de Debut Literar UniCredit. Concursul este destinat autorilor romani care nu si-au mai publicat lucrarile in volum pana in prezent si le ofera acestora sansa de a-si vedea creatiile literare pe rafturile librariilor.

  In acest an, perioada de inscrieri se va finaliza pe data de 24 aprilie, iar Festivitatea de premiere, in data de 23 iunie, va desemna castigatorii celor 3 categorii de concurs: roman, proza scurta si poezie.

  La fel ca in anii precedenti, operele inscrise vor fi evaluate de catre personalitati din domeniul literar si academic. Juriul de anul acesta va fi format din: Liviu Papadima (Conferentiar, Doctor in Filologie, decan al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti), Paul Cernat (critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere, Bucuresti) si Radu Paraschivescu (prozator, traducator, jurnalist si editor).

  Volumele castigatoare, vor fi publicate si promovate de Editura Humanitas in cadrul Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, editia a XVIII-a, care va avea loc in noiembrie 2011.

  "De trei ani citim lucrari valoroase care au vazut lumina tiparului datorita Concursului de Debut Literar UniCredit", spune Anca Nuta, Head of Identity & Communication UniCredit Tiriac Bank. "Sprijinind aceasta initiativa culturala, ne dorim ca, in calitate de banca europeana de top, sa le oferim tinerilor scriitori meritorii o rampa de lansare in cariera lor literara. Concursul de Debut Literar este o manifestare nationala desfasurata cu ajutorul UniCredit Tiriac Bank, care se inscrie insa printre numeroasele proiecte internationale de arta si cultura derulate cu suportul Grupului UniCredit."

  "Ne bucuram foarte mult ca reusim sa continuam acest proiect. Am spus-o si inainte, este un proiect de echipa in care fiecare dintre noi incercam sa deschidem un drum talentelor tinere si mai putin tinere." afirma Cristina GUSETH, director Asociatia Catalist.

  Concursul de Debut Literar UniCredit va fi sustinut prin doua dezbateri pe teme literare, organizate la Facultatea de Litere-Universitatea Bucuresti, pe data de 30 martie, si la PAVILION UNICREDIT, pe data de 14 aprilie. Acestea vor reuni nume cunoscute in domeniul literar romanesc si vor incuraja interactiunea libera intre pasionatii de literatura.

  Informatii suplimentare despre criteriile de eligibilitate, modalitatea de inscriere in concurs, precum si despre editiile din anii precedenti sunt disponibile pe site-ul www.bibliofagia.ro si pe pagina de Facebook a concursului.


   Acum este: Lun 25 Mai 2020 - 0:54