Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  “Milonga para mujeres” - Serata dansanta dedicata femeilor

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  “Milonga para mujeres” - Serata dansanta dedicata femeilor Empty “Milonga para mujeres” - Serata dansanta dedicata femeilor

  Mesaj  Admin la data de Joi 5 Mar 2009 - 17:31

  Clubul de tango argentinian “Barrio de Tango” organizeaza pe data de 7 martie, o lectie gratuita si o serata dansanta (milonga) in “Alma Studio”, B-dul Magheru, nr. 29, etaj 1, de la ora 18:00 la 23.00.

  Seara de 7 martie este dedicata tuturor femeilor doritoare de tango, fie ca sunt sau nu dansatoare de tango argentinian. Organizatorii au pregatit surprize pentru doamnele si dominsoarele care vor fi prezente la eveniment.

  Dupa lectia gratuita, va incepe milonga, unde toate fetele vor avea ocazia sa fie invitate la dans. Milonga va avea si piese interpretate de voci feminine celebre si melodii foarte cunoscute si iubite care au ca subiect “femeia”. Nu vor fi ocolite melodiile dansate in “Bucurestiul de alta data”, care va vor introduce in atmosfera unui Bucuresti interbelic, romantic si stilat. Punctul culminant va fi concertul sustinut de Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara).

  Intrarea la milonga costa 20 lei.

  Chiar daca seara este dedicata “Zilei Femeii”, barbatii sunt bineveniti. Ei pot folosi acest prilej pentru a face un cadou deosebit prietenelor, iubitelor sau sotiilor lor.

  ***
  Alexandru Nuca s-a nascut pe 9 ianuarie 1972 in Bucuresti. La varsta de sase ani a primit in dar o chitara de la fratele sau. A cantat in diferite formatii de muzica rock, precum Tectonic, Voltaj, Krypton, a acompaniat solisti, a lucrat ca muzician de studio si ca sunetist sub indrumarea lui Adrian Ordean. In incercarile sale de a gasi un instrument care sa exprime ceea ce simte, a mai cantat la flaut si pian.

  In 2004 a descoperit tangoul si instrumentul care reda sonoritatea specifica acestuia: bandoneonul, realizand orchestratia pentru diferite piese de tango. A cantat in diverse formule: bandoneon, contrabas si chitara, la care s-a adaugat si vioara, apoi bandoneon si pian. In perioada 2005-2006, a avut o colaborare cu regretata Anca Parghel, sustinand impreuna o serie de concerte in Bucuresti.

  Dansatorii de tango apreciaza cel mai mult formula actuala, alcatuita din Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara), avand succes inca de la debutul din 2006, cand formatia purta numele “Picante”, redenumita ulterior “Entrega”.

  Horia Preda s-a nascut pe 30 decembrie 1977 la Craiova. La cinci ani a inceput sa cante la chitara, iar in timpul liceului a studiat chitara clasica. Lucreaza ca inginer de sunet la un studio, compune muzica electronica, muzica de film si de publicitate.

  Petruta si Vlad Constantinescu
  Instructori de dans – “Barrio de Tango”
  Tel. 0723-935.285
  barriodetango@apropo.ro
  tango.argentinian@gmail.com
  www.barriodetango.ro

  Postat pe www.lumebuna.ro/ de Petruta - Barrio de Tango on March 4, 2009

   Acum este: Mar 14 Iul 2020 - 19:40