Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges

  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges

  Mesaj  Admin la data de Lun 9 Mar 2009 - 23:09

  Contact dl.Gh.Paun, tel.0723861018, gpaun@us.es, www.cic-cdearges.ro/index.php
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty C.I.C. in aprilie

  Mesaj  Admin la data de Joi 19 Mar 2009 - 23:36

  Clubul Iubitorilor de Cultură – întâlnirea lunii aprilie

  Ca de obicei, în a doua zi de miercuri a lunii – deci pe 8 aprilie, la ora 16.00, CIC se reuneşte pentru a cinsti cartea, muzica, pictura etc. – de data aceasta, cu precădere cartea şi pe cei care o fac să existe, editorii. Alături de volumul „Teja Papahagi, un aromân aşezat cu sfinţenie în cartea satului domnesc”, publicată de neobosiţii Ion C. Hiru şi George Baciu la Editura Semne, Bucureşti, 2009, vom cunoaşte Editura Pământul, Piteşti, şi cărţile editate aici în ultimii ani, aşa cum ni le va prezenta chiar dl Gheorghe Frangulea, patron şi coordonator al acesteia. Va asigura componenta muzicală grupul de fluieraşi din Arefu, adus în mijlocul nostru de profesorul Cezar Bădescu.
  Întâlnirea va avea loc la Sala de consiliu a Primăriei Curtea de Argeş şi, ca totdeauna, este deschisă tuturor iubitorilor de cultură din oraş şi de oriunde. (Gh. Păun)
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty .I.C. in mai

  Mesaj  Admin la data de Mar 14 Apr 2009 - 22:20

  Miercuri 13 mai, ora 16.00, iubitorii de cultură din Curtea de Argeş şi de pretutindeni sunt invitaţi la obişnuita întâlnire lunară, de data aceasta, din nou în sala cea frumoasă de la Hidroelectrica (vizavi de Primărie-Biserica Sf. Gheorghe). Protagonişti, Iudita Dodu Ieremia (Piteşti), cu două cărţi, „Tristeţi de sezon” (proză) şi „Ultimul e-mail” (poezie), ambele apărute în 2008 la Editura Tiparg, şi neobositul domnişan George Baciu, cu un roman de dragoste, „Tristeţea unei iubiri”. Ca de obicei, nu vor lipsi surprizele. (Gh. Păun)
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Incredibil: SPONSORI in vreme de criza !

  Mesaj  Admin la data de Vin 8 Mai 2009 - 19:43

  CIC a primit de curand o pianina electronica, din partea a doi sponsori care tin sa-si pastreze anonimatul (le multumesc inca o data, telepatic). (Gh. Păun)
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalnirea din 8 iulie

  Mesaj  Admin la data de Joi 18 Iun 2009 - 17:28

  Clubul Iubitorilor de Cultură
  se reuneşte miercuri 8 iulie, la Palatul Episcopal

  Ca totdeauna, întâlnirea va începe la ora 16.00. Protagonişti vor fi, pe de o parte, profesorii Constantin Popescu şi Alexandru Taşnadi (ASE Bucureşti), care îşi prezintă cartea recentă „Respiritualizarea”, cu subtitlul „Învaţă să fii OM”, vorbind, în esenţă, despre necesitatea respiritualizării, a trecerii de la „a avea” la „a fi”, pe de altă parte, poeta piteşteană Cristina Onofre, autoarea mai multor cărţi de versuri de succes în ţară şi în Franţa. (Pentru a evita orice confuzie: întâlnirea are loc în frumoasa sală de la parterul Centrului Eparhial din Bulevardul Basarabilor 23 – în spatele Bibliotecii Municipale.) Gh. Păun
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty In 8 august deschidem Zilele Municipiului Curtea de Arges

  Mesaj  Admin la data de Joi 16 Iul 2009 - 19:29

  Pe 12 august, întâlnirea Clubului Iubitorilor de Cultură din Curtea de Argeş deschide Zilele Municipiului

  Va fi miercuri, la ora 16.00, la Casa de Cultură, cu un program pe măsura momentului. Mai întâi, o mare expoziţie, etapă a Salonului Naţional Concurs de Artă Plastică „Atitudini Contemporane”, organizat şi purtat prin mai multe locuri din ţară de Dan Tudor Truică (detalii la http://truicart.ning.com/). Apoi, două lansări de carte: „A(l)titudini”, un volum cuprinzând peste trei sute dintre editorialele pe care regretatul Al.Th. Ionescu le-a publicat în „Argeş Expres” în ultimii ani, şi o carte de poezie, „În drum spre Geonoard”, traducerea în limba română a unui volum al poetei italiene Elena Salibra. Traducătoarea, Maria Calleya, prietenă a clubului, va fi prezentă şi va cânta şi la pian. Ca totdeauna, sunt în pregărire surprize. (Gh. Păun)
  Admin
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 608
  Data de inscriere : 04/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon, Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Program septembrie

  Mesaj  Admin la data de Joi 20 Aug 2009 - 20:21

  Clubul Iubitorilor de Cultură va avea două întâlniri în luna septembrie

  Prima dintre acestea va fi pe 9 septembrie, la Galeş, cu un program bogat, pus la punct de Asociaţia Culturală Sătească Galeş-Argeş (preşedinte preot Nicolae Eftimie, coordonator înv. Gheorghe N. Tiţa). Între orele 14.00 şi 17.30 se va vizita Muzeul Etnografic, vor fi lansate mai multe cărţi („Mihai Eminescu – eseuri deschise” şi „Sublima fantasteria”, versuri, de Lucian Costache, „Peregrinările unui diplomat”, de Ion Pătraşcu), se vor vernisa expoziţii (pictură naivă de Ion Marin, fotografii de Daniel Maria, obiecte sculptate în lemn de Constantin V. Vasile), se va asculta muzică la diferite instrumente populare; profesorul Nicolae Stoica va face o prezentare despre „Aventura aspretelui”. (Pentru deplasarea la Galeş există un microbuz care pleacă la 13.30 de la autogara din Curtea de Argeş, dar se intenţionează şi închirierea unui alt microbuz, special pentru membrii CIC.)

  A doua întâlnire va avea loc pe 16 septembrie, ca de obicei la ora 16.00, la Casa de Cultură din Curtea de Argeş. În program, o expoziţie de pictură a Ioanei Duţă (printre altele, portrete ale unor persoane cunoscute) şi lansări de carte ale unor oaspeţi de la Râmnicu Vâlcea: trei cărţi de Petre Cichirdan („Transfigurări”, „Caietul gri”, „Carmine” – versuri) şi una de Eugen Petrescu („Părintele Dumitru Bălaşa – O viaţă în slujba crucii şi a neamului dacoroman”).
  Ca totdeauna, vor mai fi şi surprize, ca totdeauna, cele două întâlniri sunt deschise tuturor iubitorilor de cultură din Curtea de Argeş şi de oriunde. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Program noiembrie

  Mesaj  Maier la data de Joi 5 Noi 2009 - 21:03

  La Pitesti, joi 29 octombrie (maine deci), la ora 17.00, la Biblioteca Judeteana.
  Va fi o "intalnire demonstrativa", rememorare a celor patru ani de cand Clubul
  fiinteaza.

  --------------------------------------------------------------------------------------

  În noiembrie, Clubul Iubitorilor de Cultură se întâlneşte într-un loc inedit

  Ca totdeauna, va fi în a doua zi de miercuri (deci pe 11 noiembrie), la ora 16.00, dar locul este unul special: biblioteca Cercului Militar Curtea de Argeş (pe Bulevardul Basarabilor, la nr. 43, de la Casa de Cultură câteva sute de metri spre Mănăstire). Va fi o întâlnire organizată în colaborare cu Filiala Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Posada” din Curtea de Argeş (preşedinte, col. Laurenţiu Domnişoru), iar „ordinea de zi” va avea o tentă adecvată locului. Scriitoarea Mona Vâlceanu din Piteşti va lansa două cărţi, romanul (de război şi de dragoste putem spune) „Vara Sfinţilor Arhangheli” şi volumul de versuri „Cântecul inelului de nuntă”, ce se vor potrivi frumos cu un număr de cărţi ale unor cadre militare: „Poezii din tranşeele războiului 1916-1918” culese de Cornelia Ghinea şi Dumitru Boţilă, „Soldatul şi generalul” şi ,,Atunci, acum”, de generalul Ionel Dumitrescu, precum şi ,,Plânsul de viaţă şi de nemurire”, de colonelul Alexandru Marin. Un program care
  pare încărcat, dar care va fi parcurs cu eficienţă militară, într-o clădire ce merită văzută şi frecventată. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Program decembrie

  Mesaj  Maier la data de Mier 18 Noi 2009 - 11:17

  Pe 9 decembrie, CIC se reuneşte la Casa de Cultură

  Întâlnirea lunii decembrie va avea un program cu adevărat special: Lansarea cărţii de haiku-uri a lui Dan Doman, “Umbra muntelui miroase a răşină”, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2009, va fi însoţită de o expoziţie Elena Stoica, cuprinzând picturile care ilustrează cartea, o expoziţie în care vom avea o ipostază cu totul inedită a cunoscutei pictoriţe-profesor din Corbeni. Va urma o întâlnire cu filosoful şi omul de cultură Mihai Şora, prilejuită de recenta apariţie a cărţii lui Leonid Dragomir, “Mihai Şora. O filosofie a bucuriei şi a speranţei”, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2009. Se vor universa, de asemenea, cei 90 de ani de la înfiinţarea Liceului “Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeş.
  Ca de obicei, întâlnirea va începe la ora 16.00, miercuri 9 decembrie, şi este deschisă tuturor iubitorilor de cultură animaţi bucurie şi speranţă. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalnirea din decembrie

  Mesaj  Maier la data de Vin 4 Dec 2009 - 20:39

  Pe 9 decembrie, CIC se reuneşte la Casa de Cultură

  Întâlnirea lunii decembrie va avea un program cu adevărat special: Lansarea cărţii de haiku-uri a lui Dan Doman, “Umbra muntelui miroase a răşină”, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2009, va fi însoţită de o expoziţie Elena Stoica, cuprinzând picturile care ilustrează cartea, o expoziţie în care vom avea o ipostază cu totul inedită a cunoscutei pictoriţe-profesor din Corbeni. Va urma o întâlnire cu filosoful şi omul de cultură Mihai Şora, prilejuită de recenta apariţie a cărţii lui Leonid Dragomir, “Mihai Şora. O filosofie a bucuriei şi a speranţei”, apărută în 2009 la Editura Cartea Românească, Bucureşti. Se vor aniversa, de asemenea, cei 90 de ani de la înfiinţarea Liceului “Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeş.
  Ca de obicei, întâlnirea va începe la ora 16.00, miercuri 9 decembrie, şi este deschisă tuturor iubitorilor de cultură animaţi bucurie şi speranţă. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Prima intalnire din 2010

  Mesaj  Maier la data de Mar 22 Dec 2009 - 15:17

  Ca de multe alte ori la început de an, va fi o întâlnire cu multe cărţi. Mai întâi, prietenul constant al Clubului, ziaristul Paul-Ion Cruceană, îşi va prezenta şi o carte proprie şi una a tatălui său (Ion Cruceană, „Comuna Mozăceni – leagănul copilăriei mele. Micromografie sentimentală”, volum îngrijit, cu note şi completări, de dl Paul-Ion Cruceană). Apoi, Editura Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului va prezenta, dintre apariţiile recente de mare interes, cartea „Neagoe Basarab. Necropole voievodale, domneşti şi regale din Argeş şi Muscel”, de col. Gheorghe Cristache, gen. Florian Tucă şi pr. Daniel Gligore. Va fi, de asemenea, prezentată „Cronica 2009”, publicată cu ajutorul Editurii Rottarymond (mulţumiri dlui George Rotaru), precum şi volumul Gh. Păun, „Lumea văzută de un matematician”, cuprinzând texte apărute deja în „Arges Expres”.
  Întâlnirea va avea loc la Palatul Episcopal (lângă Biblioteca Municipală), miercuri 13 ianuarie, şi va începe, ca de obicei, la ora 16.00.
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Întâlnirea CIC din 10 februarie are loc la Casa de Cultură

  Mesaj  Maier la data de Sam 16 Ian 2010 - 9:49

  Programul întâlnirii cuprinde vernisarea expoziţiei de grafică de carte a artistului Gheorghe Paulian din Câmpulung-Muscel, precum şi două lansări de carte: monumentala (aproape 700 de pagini) lucrare „Domneşti. Arc peste timp. Crâmpeie de monografie”, Editura Alfa, Iaşi, 2009, semnată de neobosiţii Ion C. Hiru, George Baciu, şi „In memoriam Ionel Cristescu-Muşăteşti. Flori din grădina sufletului”, Editura Tiparg, Piteşti, 2009, volum-antologie comemorativ, apărut mai ales prin grija lui Paul Adrian Cristescu, la un an de la dispariţia prietenului statornic al clubului, omul de cultură Ionel Cristescu-Muşăteşti.
  Ca de obicei, întâlnirea începe la ora 16.00 şi este deschisă tuturor iubitorilor din cultură din Curtea de Argeş şi de oriunde. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalnirea din martie

  Mesaj  Maier la data de Joi 4 Mar 2010 - 15:26

  Va fi, ca de obicei, în a doua zi de miercuri a lunii (10 martie), la ora 16.00, în sala de la parterul Centrului Eparhial din Bulevardul Basarabilor 23 (lângă Biblioteca Municipală), şi va fi o întâlnire specială, pentru că vom avea oaspeţi de la Alba Iulia, anume, mai mulţi membri ai colegiului de redacţie şi colaboratori ai revistei „Gând Românesc” şi ai Cenaclului „Gând Românesc” din Cetatea Bălgradului. Îşi vor prezenta cărţi recente Virgil Şerbu-Cisteianu (director general al publicaţiilor editate de Asociaţia Culturală „Gând Românesc”), scriitori din Alba Iulia, precum şi colaboratori ai revistei, cenaclului şi Editurii Gens Latina, veniţi din Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Băile Herculane şi Serbia. Un veritabil regal de poezie, o întâlnire densă – completată şi cu prezentarea volumului „A(l)titudini culturale”, cuprinzând articole ale regretatului Al.Th. Ionescu apărute în „Argeş Expres”.
  Ca totdeauna, întâlnirea este deschisă tuturor iubitorilor de cultură.
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty In 14 aprilie, la Casa de Cultură

  Mesaj  Maier la data de Joi 18 Mar 2010 - 10:58

  Va fi o întâlnire specială, de mai mult timp aşteptată: îl vom avea ca oaspete pe profesorul Solomon Marcus, academician, cel care de curând a împlinit 85 de ani, prilej cu care i s-au dedicat mai multe sesiuni şi s-au editat (sau sunt în curs de editare) mai multe volume aniversare. Unul dintre acestea, „Educaţia în spectacol” (Editura Spandugino, Bucureşti, 2010), va fi prezentat şi la întâlnire.
  Se va adăuga o expoziţie de pictură Ion Aurel Gârjoabă, vor mai fi, ca de obicei, surprize.
  Întâlnirea începe la ora 16.00 şi este deschisă tuturor iubitorilor de cultură din oraş şi de oriunde.
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalnirea din mai

  Mesaj  Maier la data de Vin 7 Mai 2010 - 4:29

  Miercuri 12 mai, Clubul Iubitorilor de Cultură din Curtea de Argeş
  se întâlneşte la Casa de Cultură

  Programul cuprinde vernisarea unei expoziţii şi lansarea a cinci cărţi. Expoziţia ne va oferi mai ales pasteluri din Balcic, semnate de pictorul ieşean Nicolae Ciochin. Trei dintre cărţi sunt romane semnate de Anca Barbu, Piteşti („Drumul spre mine”, „Arc în timp”, „Dincolo de micul paradis”, apărute în 2003, 2004, 2006 la Editura Paralela 45), iar celelalte două au autori din Curtea de Argeş: volumul „Articole, Eseuri, Recenzii” publicat cu puţin timp în urmă de profesorul Constantin Voiculescu la Editura Arefeana,
  şi „Literatura română în liceu”, de profesorul Marian Mihăescu. Ca de fiecare dată, întâlnirea va începe la ora 16.00. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalnirea din iunie este la Pitesti

  Mesaj  Maier la data de Lun 24 Mai 2010 - 6:26

  Întâlnirea CIC pe luna iunie va avea loc la Piteşti,
  la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu”

  Va fi ca de obicei în a doua zi de miercuri, deci pe 9 iunie, şi este parte a manifestărilor organizate cu ocazia zilelor colegiului. În program va figura o expoziţie a pictoriţei Elena Stoica şi a copiilor din Corbeni „antrenaţi” de dânsa în ale picturii, lansarea mai multor cărţi recente ale profesorilor Ion C. Hiru („Umorul domnişanului, o formă a existenţei sale” şi „Sinteze literare. Gimnaziu şi bacalaureat”) şi George Baciu („Istoria mai aproape de tine” şi „Gânduri de la marginea lumii” – poezie), precum şi activităţi organizate de gazde. Întâlnirea va începe la ora 13.00. Sperăm într-o participare cât mai numeroasă – în particular, a prietenilor CIC din Piteşti. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalniri in iulie, august si septembrie

  Mesaj  Maier la data de Mar 29 Iun 2010 - 13:14

  Pentru că, la fel ca în luna iunie, şi în iulie şi august vor fi organizate câte două întâlniri ale Clubului Iubitorilor de Cultură, le anunţăm de pe acum, spre informarea celor interesaţi.
  Pe 14 iulie, ne deplasăm din nou la Piteşti, la Centrul Cultural, unde protagonist va fi scriitorul Ion Popescu-Sireteanu, care va prezenta parte dintre multele sale cărţi. Va cânta la nai Ionuţ Cârstea, iar Augustin Doman îşi va prezenta recentul volum de interviuri „Generaţia 80 văzută din interior”.
  Pe 28 iunie, întâlnirea are loc în curtea Bisericii Olari. Vor fi prezentate două cărţi, un volum de poezie al lui Ion Vlădău şi monografia comunei Nucşoara, de pr. Ion Oprescu şi L. Retevoi. Ne va cânta muzică religioasă corul de copii din Corbeni, îndrumat de dna profesoară Lidia Sima.
  Pe 4 august, întâlnirea va avea loc la Hidroelectrica şi este dedicată ...Andaluziei: Gabriela Sonnenberg-Căluţiu (din Alicante) lansează cartea „Andaluzia”, iar Constantin (Cristi) Matei şi Marian Boghici lansează (şi ilustrează cu chitarele) cartea „Manual de chitară flamenco”.
  A doua întâlnire a lunii august (pe 11, la începutul Zilelor Municipiului) are loc la Casa de Cultură. După o expoziţie din seria „Atitudini contemporane”, organizată de Dan Truică, ne întâlnim cu editura şi revista „Scrisul Românesc” de la Craiova, reprezentate de dl Florea Firan şi colaboratori ai săi. Ne va cânta la pian, dna Maria Calleya.
  Pe 8 septembrie, tot la Casa de Cultură, se va vernisa o expoziţie a unui grup de pictori din Florenţa, Italia. Dar, până atunci e cale lungă – cititorii sunt invitaţi între timp la întâlnirile de peste vară. Ca totdeauna, ora de începere este 16.00. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalnirea din iulie

  Mesaj  Maier la data de Sam 24 Iul 2010 - 17:56

  Întâlnire CIC, miercuri 28 iulie, la Biserica Olari

  Cum s-a mai întâmplat şi în vara anului trecut, ne întâlnim din nou în curtea Bisericii Olari. Vor fi prezentate două cărţi, un volum de poezie semnat Ion Vlădău şi monografia comunei Nucşoara, de pr. Ion Oprescu şi înv. Lica Retevoi. Ne vor cânta muzică religioasă corul de copii din Corbeni, îndrumat de dna profesoară Lidia Sima, precum şi corul „Orfeu”. Ca totdeauna, ora de începere este 16.00. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Intalniri in august

  Mesaj  Maier la data de Joi 29 Iul 2010 - 13:13

  Întâlnirea din 4 august va avea loc în sala multifuncţională Hidroelectrica (peste drum de Primărie) şi este dedicată ...Andaluziei: Gabriela Căluţiu-Sonnenberg (din Alicante) lansează cartea „Andaluzia”, iar Constantin (Cristi) Matei şi Marian Boghici lansează (şi ilustrează cu chitarele) cartea „Manual de chitară flamenco”. Vor fi prezentate imagini din Sevilla, muzică andaluză, fragmente de coridă. Ca totdeauna, ora de începere este 16.00.

  A doua întâlnire a lunii va avea loc pe 11 august, la Casa de Cultură.

  (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Inca o intalnire in august, miercuri, 18

  Mesaj  Maier la data de Vin 13 Aug 2010 - 20:45

  Va fi a treia din această lună, dar va fi de un tip cu totul deosebit de celelalte: se merge în vizită la meşterul popular Ion Rodoş din Nucşoara. Vizitarea atelierului meşterului se va continua cu lansarea unei cărţi adecvate locului: „50 de ani de la procesul şi execuţia grupului de rezistenţă anticomunistă Toma Arnăuţoiu”, ediţie îngrijită de Ioana Voicu-Arnăuţoiu şi Ioan Crăciun (directorul Editurii Ars Docendi, a Universităţii din Bucureşti).
  Întâlnirea va începe la ora 16.00; din Curtea de Argeş se va pleca la ora 15.00, cu maşini personale, din parcarea Casei de Cultură. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Miercuri 8 septembrie

  Mesaj  Maier la data de Lun 30 Aug 2010 - 19:00

  Din nou o întâlnire CIC internaţională, miercuri 8 septembrie

  De data aceasta, un „desant” de pictori din Florenţa, Italia, conduşi de Giampaolo Trotta şi „ghidaţi” spre Curtea de Argeş de Liliana Magerii, fostă concitadină a noastră. Vor expune Sonja Lucien (originară, de fapt, din Danemarca), Laura Lodigiani, Davide Coroneo şi Filippo Rossi. După expoziţie, ca de obicei, va urma o lansare de carte: de la Piteşti, Denisa Popescu, prietena constantă a Clubului, ne bucură cu un volum recent de poeme în proză, „Buzele unui om singur” (Tiparg, 2010). Nu lipsesc surprizele – una anunţată de acum: dna Maria Calleya, o altă bună prietenă a CIC, ne va cânta la pian.
  Întâlnirea are loc la Casa de Cultură “George Topîrceanu”, cu începere de la ora 16.00. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Pe 13 octombrie, întâlnire CIC la Casa de Cultură

  Mesaj  Maier la data de Sam 9 Oct 2010 - 22:19

  Cu două expoziţii, una de pictură-sculptură, colaborare a pictorului bucureştean Ioan Oraţie cu sculptorul transilvan Cristian Sergiu Ianza, şi una de carte veche, adusă, tot din capitală, de Biblioteca Metropolitană „M. Sadoveanu”, Bucureşti. În balanţă, şi două cărţi, piteştene însă: Marin Ioniţă, „Kiseleff 10. Fabrica de scriitori” (ediţia a doua) şi „Ucenicii vrăjitori – 8”, volum colectiv al Cenaclului Elevilor şi Studenţilor din Piteşti, coordonat de acelaşi M. Ioniţă. Ca totdeauna, întâlnirea începe la ora 16.00. (Gh. Paun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Noiembrie si decembrie

  Mesaj  Maier la data de Mar 26 Oct 2010 - 18:08

  Miercuri 10 noiembrie la Cercul Militar la ora 16.00. O întâlnire dedicată cărţii, unele cu autori sau subiect militar, altele mai civile. Alături de oaspeţii de rang/grad înalt – gen. Florian Tucă, Fiu al Argeşului, autor sau co-autor a peste 70 de cărţi, gen. Gheorghe Ilie, Bucureşti („De la management la guvernare prin risc” şi alte cărţi înrudite) – vor sta col. Constantin Mîndruţă (versuri şi epigrame cu nuanţă cazonă), mr. Gheorghe Diaconescu („Corpul Vânători de munte, 1916-1917”), precum şi doamnele Mona Vâlceanu („Scrisori din Pont”) şi Marietta Olteanu Şerban („Îmbrăţişare” – versuri). Ca totdeauna, nu vor lipsi surprizele.

  Una dintre surprize este anuntata de pe acum: la intalnirea CIC din 8 decembrie. Participarea este "obligatorie": se lanseaza primul numar din revista lunara de cultura "Curtea de la Arges".
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Întâlnire CIC specială pe 8 decembrie

  Mesaj  Maier la data de Vin 3 Dec 2010 - 22:28

  Va fi la Casa de Cultură, ca totdeauna în a doua miercuri din lună, dar nu la ora 16.00, ca de obicei, ci la ora 12.00. Şi va fi o întâlnire cu totul deosebită, pentru că are în program două evenimente deosebite: aniversarea a cinci ani de la infiinţarea Clubului şi lansarea revistei lunare de cultură „Curtea de la Arges”. Ca de multe alte ori, nu va lipsi muzica.

  Revista poate fi deja citită pe Internet, la adresa www.curteadelaarges.ro; pe 8 decembrie, ea va fi disponibilă şi în formă tipărită. (Gh. Păun)
  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 71
  Localizare : Ashkelon,Israel

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Felicitari pentru cei cinci ani de activitate

  Mesaj  Maier la data de Sam 4 Dec 2010 - 13:28


  Continut sponsorizat

  Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges Empty Re: Clubul Iubitorilor de Cultura, Curtea de Arges

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Dum 24 Mai 2020 - 23:30