Cultura pentru toti

Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cultura pentru toti

Pentru toti cei interesati de nivelul de cultura al romanilor


  "Primavara Poetilor", Suceava, 23-29 martie 2009

  Maier
  Maier
  Admin

  Numarul mesajelor : 913
  Data de inscriere : 06/02/2009
  Varsta : 72
  Localizare : Ashkelon,Israel

  "Primavara Poetilor", Suceava, 23-29 martie 2009 Empty "Primavara Poetilor", Suceava, 23-29 martie 2009

  Mesaj  Maier la data de Mier 18 Mar 2009 - 18:24

  Festivalul Le Printemps des poètes - Primăvara poeţilor ediţia 2009 se va derula în România în intervalul 23-29 martie, prelungind pe toată durata primei luni de primăvară festivităţile prilejuite de Ziua Internaţională a Francofoniei, ca şi de celebrare a Franţei în România francofonă şi multiculturală.

  La Suceava, în săptămâna francofoniei, se vor derula mai multe recitaluri, lecturi publice şi lansări de carte, în universitate, în colegii şi licee, în şcolile cu opt clase, dar şi în cluburile de poezie şi de jazz. În acest an, coordonez pentru a doua oară această orchestră de manifestări, intitulând POEMIRACOLUL DE LA SUCEAVA programul creat de mine în cadrul Festivalului Le Printemps des poètes - Primăvara poeţilor ediţia 2009.

  Ediţia pe care am coordonat-o în anul 2007 aparţinând aceluiaşi festival a fost axată pe un grup de poeţi care practic au constituit o generaţie adolescent-estetică ce a explodat în 2006-2007 la Colegiul Naţional "Petru Rareş" , iar împreună cu doamna Nicole Pottier şi firma sa (care a gestionat partea de web-design) am creat chiar şi o revistă internetică pentru acei merituoşi tineri, intitulată Mon Gavroche Littéraire http://www.freewebs.com/mon-gavroche-litteraire/programulsuceava.htm

  Francofonia suceveană mai este reprezentată pe internet şi într-un blog creat de mine în anul 2008, pentru a consemna momentele semnificative derulate cu ocazia Zilelor Francofoniei organizate acum un an de Universitatea locală şi partenerii săi: http://franophoniesuceava2008.over-blog.com/

  Organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei şi Universitatea „Ştefan cel Mare din Suceava, Programul POEMIRACOLUL DE LA SUCEAVA, în cadrul Festivalului Le Printemps des poètes - Primăvara poeţilor ediţia 2009 conţine o agendă încărcată. Reperele fiecărei zile sunt următoarele: luni, 23 martie, la ora 11, deschiderea, la Biblioteca Bucovinei. Marţi, 24 martie, ora 9.30, aula Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” – Coordonator prof. Octavian Nestor. Miercuri, 25 martie, ora 11.30, aula Colegiului Naţional „Petru Rareş”, coordonator prof. Cîrstian Gheorghe. Joi, 26 martie, ora 15, Şcoala nr.1, Coordonator prof. Timofti Liliana. Vineri, 27 martie, ora 17, Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu”, Sala Auditorium, Coordonator prof. Sabina Roman, directoarea colegiului, cu participarea Prof. Dr. Sanda Maria Ardeleanu, Prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, deputat de Suceava în Parlamentul României.

  Pe durata lunii martie, prilejuit şi de Ziua Internaţională a Francofoniei dar şi de Festivalul Primăvara Poeţilor, Biblioteca Bucovinei găzduieşte expoziţii de carte despre Franţa şi de carte de expresie franceză, dar şi de expresie a culturilor ce trăiesc în armonie în Bucovina şi în România, acesta fiind şi sensul cel mai modern al conceptului de francofonie, care se referă nu numai la folosirea limbii franceze, ci şi la cultivarea cutumelor toleranţei şi bunei vecinătăţi, ale respectului pentru diversitate şi alteritate. Expoziţia găzduieşte cărţi din fondul documentar al bibliotecii, din fondul Bucovina, din fondul Angela Furtună şi din colecţia de carte şi de reviste Minorităţi organizată în cadrul Programului de Educaţie Antidiscriminare.


  Angela Furtună
  Director de program Le Printemps des poètes - Primăvara poeţilor ediţia 2009

  angela.furtuna@gmail.com
  angela_furtuna@yahoo.com

   Data/ora curentă este: Sam 23 Ian 2021 - 12:37